Τσίπρας: «Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας, θα τα πούμε όλα»

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτησε την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, η συζήτηση για την οποία θα ξεκινήσει στις 18.00.

propoli

«Κύριε Μητσοτάκη, η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε είναι καλοδεχούμενη. Την καλωσορίζω. Είναι ένα πολύ σημαντικό δώρο που μου κάνετε αυτή την κρίσιμη στιγμή» ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Και πρόσθεσε: «Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε αυτές τις δύο ημέρες να μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις, για το ποιος έδωσε τι και πότε».

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς του στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, στο διάστημα της θητείας του, ενώ απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη πρόσθεσε ότι με την πολιτική που ακολουθεί παρασυρόμενος από τον πρώην πρωθυπουργό, κινδυνεύει να τεθεί απέναντι στις αποφάσεις της οικογένειάς του και κυρίως του πατέρα του.

“Ιστορική η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής”

Σ’ ότι αφορά το πολυνομοσχέδιο ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική αξία γιατί μετά από οκτώ χρόνια, είναι η τελευταία φορά που θα ψηφιστούν τα τελευταία μέτρα, της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος».

«Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας και τελειώνει οριστικά με τα προγράμματα στήριξης» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Loading