Χρηστίδης: «Δεν είναι εθνικιστής όποιος αγωνιά για τα εθνικά συμφέροντα»

Για «προσβλητική απόσταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, από την λαϊκή βούληση» όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

propoli

«Εμένα προσωπικά με λυπεί πάρα πολύ αυτή η εικόνα που βλέπω για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα το οποίο αφορά όχι τόσο εμάς, αλλά τις επόμενες γενεές, και το λέω αυτό, διότι παρακολουθώ βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τοποθετούνται προφανώς χωρίς να έχουν διαβάσει ποτέ το τι σηματοδοτεί αυτή η συμφωνία, τι έχει κάνει ως αλλαγές στο σύνταγμα της γειτονικής μας χώρας, και τι συνέπειες έχουν όλα αυτά στο μέλλον της πατρίδας μας», τόνισε ο κ. Χρηστίδης, καλούμενος να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων η οποία έχει έρθει στην Ολομέλεια της ελληνικής Βουλής.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στιγματίζει οποιονδήποτε «αγωνιά για τα εθνικά ζητήματα».

«Το λέω από μια αφετηρία η οποία δεν είναι καθόλου εθνικιστική. Δε μπορεί όποιος αγωνιά για τα εθνικά μας συμφέροντα να κατατάσσεται από την κυβέρνηση, ούτε στους εθνικιστές, ούτε σε αυτούς οι οποίοι πρέπει να τρώνε δακρυγόνα, με τον τρόπο με τον οποίον έφαγαν όσοι άνθρωποι διαδήλωσαν τις προάλλες, δήλωσε ο κ. Χρηστίδης, σε σχέση με τα επεισόδια τα οποίο έλαβαν χώρα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος.

Όσον αφορά δε τη συμφωνία, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε ότι «το ζήτημα είναι και νομικό, κυρίαρχα όμως είναι πολιτικό. Διότι έρχεται μια διαδικασία άρον-άρον, χωρίς καλά-καλά οι βουλευτές κατά πλειοψηφία να έχουν διαβάσει το Σύνταγμα, τη ρηματική διακοίνωση, τις αναφορές σε μακεδονικό λαό, τις αναφορές σε μακεδονική εθνικότητα, και χωρίς να διασφαλίζεται το ‘βορειομακεδονικός’ πουθενά. Σε όλη αυτή τη σύμβαση που θα υπογραφεί, δεν υπάρχουν πουθενά ο όρος της ελληνικής Μακεδονίας. Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία ξέρετε είναι ιδιαιτέρως προβληματικά, και για τα οποία πρέπει λίγο να παγώσουμε το χρόνο και να σκεφτούμε ότι σε άλλα κρίσιμα εθνικά ζητήματα, δεν είχα ποτέ ‘fast-truck’ διαδικασίες».

Για τις διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαγραφής από το ΚΙΝΑΛ, των στελεχών που τάσσονται υπέρ της ψήφισης της Συμφωνίας, ο κ. Χρηστίδης, δήλωσε ότι ως ΚΙΝΑΛ «τοποθετούμαστε στη Συμφωνία των Πρεσπών με όρους αρχών-αξιών-ιδεών και συμφερόντων. Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ομόφωνη και θα τοποθετηθεί σύσσωμα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εμείς για λόγους αρχής, είτε είναι στο Κίνημα Αλλαγής, είτε είναι και έξω από το ΚΙΝΑΛ, δεν τους κατατάσσουμε ούτε στους προδότες, ούτε στους γερμανοτσολιάδες, ακούμε την άποψή τους. Όμως για λόγους που έχει πει επανηλλειμένως η Φώφη Γεννηματά και κυρίως για λόγους οι οποίοι εξυπηρετούν την εθνική μας συνέπεια απέναντι στα πράγματα εμείς δε θα την ψηφίσουμε».

Από την άλλη πλευρά τάχθηκε υπέρ του σεναρίου των εκλογών, εκτιμώντας πως «σίγουρα θα ήταν λύση οι εκλογές. Εάν το 2015, είτε τον Γενάρη είτε τον Σεπτέμβρη, έλεγε ο κύριος Τσίπρας ότι θα φέρω λύση με το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’, δίνοντας αυτά τα οποία δίνει και το πρότεινε στους πολίτες ως κομμάτι της δικιάς του εκστρατείας δεν θα έπαιρνε ούτε 10%».

«Εμείς θα προχωρήσουμε σε ένα συνέδριο καθαρών επιλογών, ξεκάθαρων προτάσεων και σε αυτό θέλουμε ο ελληνικός λαός να σταθεί δίπλα μας και να ακούσει. Εμείς δε τα κάναμε όλα καλά. Κάναμε και παραλήψεις και προφανώς επιβαρύναμε πολλές φορές με τις πολιτικές μας ανθρώπους οι οποίοι δεν έπρεπε να επιβαρυνθούν. Παρόλα αυτά λέμε να θυμηθούν όλοι τι λέμε από την αρχής της κρίσης, τι λέμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και να θυμηθούν πόσες πιρουέτες έχει κάνει ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Μητσοτάκης», τόνισε για τις διεργασίες εντός του ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, από την πλευρά του, αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή, επέστησε την προσοχή. «Για πρώτη φορά μετά από 40 και πλέον χρόνια, αναφέρομαι για το 1974 και μετά, έχουν βγει στην επιφάνεια φασίστες, οι οποίοι επιχειρούν να παίξουν ρόλο στα πράγματα. Αυτό έχει γίνει εξαιτίας της νομιμοποίησης που πήραν αυτοί, λίγα μέτρα πάνω από τους ΣΥΡΙΖΑίους, οι οποίο μαζεύονταν στις πλατείες των αγανακτισμένων. Αυτό είναι ένας κίνδυνος για τη Δημοκρατία μας, που θέλει πολύ μεγάλη αντίδραση. Και για αυτό θα δώσουμε πολύ μεγάλη μάχη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης.

Loading