INTIME

Ο Τσίπρας χτίζει κλίμα για εκλογές τον Ιούνιο

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Δεν περνά απαρατήρητη από πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά που κάνει συχνά πυκνά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας στο χρόνο των βουλευτικών εκλογών και στο ότι αυτός είναι πολύ κοντά.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο γιατί έτσι κι αλλιώς απομένουν μόνο τέσσερις μήνες μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, από τους οποίους οι τρεις είναι καλοκαιρινοί, ωστόσο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βλέπουν πίσω από αυτήν τη δήλωση μια προεργασία ώστε οι βουλευτικές κάλπες να στηθούν μέσα στον Ιούνιο.

Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, πως κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης μας είχε πει πως αν οι βουλευτικές εκλογές διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, αυτό δεν θα σημαίνει πως η κυβέρνηση δεν θα έχει εξαντλήσει την τετραετία, σημειώνοντας πως βρίσκεται στην εξουσία αδιαλείπτως από τον Ιανουάριο του 2015.

Όπως κι αν έχει, στο Μαξίμου εξακολουθούν να θεωρούν πως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο νικητής των εκλογών, μολονότι και οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις ναι μεν δείχνουν ένα κλείσιμο της ψαλίδας από τη ΝΔ, όχι όμως σε βαθμό που να μπορούμε να μιλάμε για ολική ανατροπή.

Κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι οι αναποφάσιστοι- οι περισσότεροι είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015- και οι νέοι- ιδίως όσοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά- θα είναι εκείνοι που θα ανατρέψουν πλήρως το σκηνικό, αφού ο συνολικός αριθμός τους ξεπερνά το εκατομμύριο.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει στα χέρια του το προτελευταίο κύμα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων την Τετάρτη και το τελευταίο την Παρασκευή, ωστόσο κι ο ίδιος εκτιμά πως είναι πολλοί εκείνοι που θα αποφασίσουν ή και θα αλλάξουν προτίμηση κυριολεκτικώς πάνω από την κάλπη, γι’ αυτό και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα πέσουν πάλι έξω.

“Υπερσυντηρητικός και σεξιστής”

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να καυτηριάσει στην ομιλία του απόψε (Τρίτη) στη Λάρισα κι άλλη μία αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτήν την φορά για το ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι για τις νοικοκυρές.

Ο κ. Τσίπρας θα χαρακτηρίσει τον πρόεδρο της ΝΔ, πέρα από όλα τα άλλα, υπερσυντηρητικό και σεξιστή.

Loading