ΙΝΤΙΜΕ

Να ανοίξει η Μακρόνησος ζητά η ΧΑ

Η νέα κυβερνητική τροπολογία για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στην Μακρόνησο, προκάλεσε χυδαία αντίδραση από την πλευρά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές όλων των κομμάτων καθώς επίσης και την καταδίκη από το προεδρείο.

propoli

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής της ΧΑ, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας τόνισε: «Κάτω τα χέρια από τη Μακρόνησο. Η Μακρόνησος θα χρειαστεί. Στην Μακρόνησο να μην γκρεμιστεί τίποτα και ότι είναι να γκρεμιστεί, θα γκρεμιστεί με κοινωνική εργασία».

Μετά την ανοησία αυτή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν από τα έδρανά τους και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Χρήστος Μαντάς πήρε τον λόγο και μίλησε για μια νέα απειλή προς τη Δημοκρατία. Ζήτησε επίσης την καταδίκη του γεγονότος από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Το να απειλούνται ευθέως οι δημοκράτες βουλευτές εντός του Κοινοβουλίου με νέα Μακρονήσια, είναι ύβρις στη Δημοκρατία, στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία και πρέπει να καταδικαστεί από όλους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Δ. Κρεμαστινός σημείωσε ότι «είναι αυτονόητο ότι η απειλή κατά των βουλευτών, αποδοκιμάζεται από το προεδρείο και μάλιστα όταν γίνεται εντός του Κοινοβουλίου, είναι αδιανόητο», ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Γιάννης Δελλής συμπλήρωσε ότι «μόλις πριν από λίγο ακούσαμε ότι οι βασανιστές επιστρέφουν. Οι απόγονοι των βασανιστών, ετοιμάζονται να ξανανοίξουν τη Μακρόνησο. Οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, έχουν το θράσος να ξερνάνε όλο το μίσος τους εναντίον ανθρώπων που αγωνίζονται να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή και έναν καλύτερο κόσμο».

Όλες αυτές οι ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων, ανάγκασαν τον Χρήστο Παππά να προσπαθήσει να ανασκευάσει χωρίς επιτυχία την αρχική του δήλωση, τονίζοντας ότι η Μακρόνησος θα χρειαστεί ως ιστορικό μνημείο. «Συμφωνώ μαζί σας» είπε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Loading