INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν συμπαιγνία Μητσοτάκη-καναλαρχών

Στο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι η επιρροή τους στα κυρίαρχα μίντια είναι πολύ μικρή.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στην Κουμουνδούρου παρατηρούν, εξάλλου, με ενδιαφέρον την τάση στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς περιορισμού του χρόνου που αφιερώνεται στις ειδήσεις και στις πολιτικές εκπομπές, την οποία δεν αποδίδουν μόνο στο ότι η φετινή δεν είναι (κατά πάσα πιθανότητα) εκλογική χρονιά.

Εκτιμούν, δηλαδή, πως οι καναλάρχες, σε ανοιχτή συνεννόηση με το Μαξίμου, υποβαθμίζουν την αξία των πολιτικών γεγονότων που θα παραχθούν προκειμένου οι κυβερνητικές πολιτικές να περάσουν κάτω από το ραντάρ.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση παρατηρούν πως και στην ΕΡΤ υποβαθμίζεται το πολιτικό προϊόν, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε επί ημερών τους.

Λένε, για παράδειγμα, πως σκοπίμως παίζουν χαμηλά στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης οι δραστηριότητες του πρωθυπουργού, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποφεύγει τη φθορά και παραλλήλως να προβάλλονται ακόμα χαμηλότερα οι δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπαν Τσίπρας-Χίλαρι

Αν κι έχουν περάσει, εξάλλου, κάποιες ημέρες από την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο ετήσιο φόρουμ του European House Ambrosetti που πραγματοποιήθηκε στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια πρόεδρό τους, Χίλαρι Κλίντον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησαν για τις εξελίξεις στις ευρωαμερικανικές σχέσεις, ενώ η κυρία Κλίντον συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τη συνολική αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου.

“Τρώει από τα έτοιμα”

Όσον αφορά την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, κομματικές πηγές ενημερώνουν πως, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Τσίπρας θα αναρωτηθεί πώς είναι δυνατό ο κ. Μητσοτάκης να ισχυρίζεται πως η Ελλάδα βγήκε από την κρίση μόλις στις πρώτες εκατό ημέρες της πρωθυπουργίας του.

Με αυτό το επιχείρημα θα θελήσει να καταδείξει ο πρώην πρωθυπουργός πως ο διάδοχός του “τρώει από τα έτοιμα”, όπως άλλωστε παραδέχθηκε κι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης το προηγούμενο Σάββατο όταν αρνήθηκε να δηλώσει πως παράλαβε καμένη γη από τον προκάτοχό του.

 

 

Loading