INTIME

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει όνομα… μάλλον

«Δεν έχει συζητηθεί ούτε η αλλαγή ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η εκλογή του προέδρου του από τη βάση», διαμηνύουν στο Politik στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι υπογραμμίζουν πως τα ονόματα έχουν κάποια σημασία, αλλά τους ενδιαφέρει περισσότερο η πολιτική ουσία.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούν το ΣΥΡΙΖΑ πολύ ισχυρό brand name για τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς σε Ελλάδα και Ευρώπη κι επομένως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα παραμείνει το όνομα του κόμματος.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, σημειώνουν πως δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε ως προς το χρονοδιάγραμμα της οργανωτικής ανασυγκρότησης.

Νέα εξέλιξη, πάντως, μπορεί να θεωρηθεί πως θα είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ο οποίος θα παρουσιάσει την πολιτική διακήρυξη στο δρόμο προς το συνέδριο του επόμενου έτους κατά την ομιλία του στο φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας την προσεχή Κυριακή.

Σε λίγες ημέρες, εξάλλου, αναμένεται η συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης η οποία θα στελεχώνεται από τα 150 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κι από άλλα περίπου τόσα που θα προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Για μεγαλύτερη, πάντως, αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος, ενόψει και της πραγματοποίησης του συνεδρίου, θα συγκροτηθεί και μια πιο ευέλικτη «μικτή» Πολιτική Γραμματεία.

Στο μεταξύ, οι «προεδρικοί» προβλέπουν ένα ήρεμο διήμερο- Παρασκευή και Σάββατο- της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το οποίο και θα λειτουργήσει ως μία τρόπον τινά ομαδική ψυχοθεραπεία.

Ζητούν γενναία συζήτηση για τα λάθη που οδήγησαν στην ήττα

Από την άλλη, ωστόσο, η εσωκομματική αντιπολίτευση απαιτεί να πραγματοποιηθεί μια ειλικρινής και γενναία συζήτηση για τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στις ήττες στις βουλευτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Επιπλέον, υποστηρίζουν πως κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την προηγούμενη εβδομάδα οι περισσότεροι ζήτησαν η εγγραφή νέων μελών να γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία κι όχι με ηλεκτρονικό τρόπο.

Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Κουμουνδούρου που εκτιμούν πως τα σενάρια αλλαγής ονομασίας κι εκλογής του προέδρου από τη βάση που διακινούνται από ορισμένους προεδρικούς αποτελούν κι έμμεσες προειδοποιήσεις του ίδιου του κ. Τσίπρα προς τους διαφωνούντες πως θα προχωρήσει με όσους θέλουν και μπορούν.

 

 

Loading