INTIME

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πασοκογενείς αντεπιτίθενται!

Οι προσυνεδριακές ζυμώσεις δεν είναι έντονες μόνο στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου (στις 18.00 στο ξενοδοχείο Αμαλία, Αμαλίας 10, πλησίον της πλατείας Συντάγματος) συνάντηση κινήσεων κι ανθρώπων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους και η φωνή τους να ακούγεται δυνατότερα στις εσωκομματικές διεργασίες, κάτι που δεν γίνεται τώρα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν τη σύνθεση δυνάμεων που ονομάζεται Σοσιαλιστική Συμμαχία κρατά η Χάρτα ’19 κι ο επικεφαλής της Λάμπρος Ρώσσης, αλλά κι άλλοι σχηματισμοί όπως η Ακτιβιστική Κίνηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο, Θοδωρή Δουλουμπέκη, η Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτόπουλου, το μέλος του Οργανωτικού Γραφείου Ζωή Καρκούλια και η επίσης υποψήφια ευρωβουλεύτρια Τάνια Καραγιάννη και πρώην οργανωτική γραμματέας της ΑΔΕΔΥ.

Η Σοσιαλιστική Συμμαχία εκτιμά πως μπορεί να συνεισφέρει πολλά από την πλευρά της για την εγγραφή νέων μελών, κυρίως από τη νεολαία, αλλά και για τη διεύρυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προοδευτικό κέντρο που δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική μετατόπιση του ΚΙΝΑΛ.

Ο τίτλος, άλλωστε, της εκδήλωσης που διοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη είναι χαρακτηριστικός:

«Ενώνουμε δυνάμεις», με το πολιτικό πλαίσιο να αναφέρεται στο δημοκρατικό κύμα που θα δώσει σάρκα κι οστά στα όνειρα των νέων.

Δεν λείπουν, πάντως, και οι αιχμές της Σοσιαλιστικής Συμμαχίας στη σελίδα της στο facebook κατά της ιδιοτέλειας και των προσωπικών στρατηγικών, αναφορές πως κεντρικός στόχος πρέπει να είναι το πρόσωπο κι όχι τα πρόσωπα του νέου προοδευτικού, δημοκρατικού πόλου χωρίς αποκλεισμούς, μακριά από απολίτικους μηχανισμούς, φεουδαρχικού τύπου συζεύξεις ή συμβούλια «Οπλαρχηγών» με φανταστικό στράτευμα.

Επιμένουν σε Παυλόπουλο

Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το πιθανότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο Αλέξης Τσίπρας να επιμείνει στον Προκόπη Παυλόπουλο, εκτιμώντας πως θα υπάρχουν διαρροές υπέρ του από τη ΝΔ.

Κι αυτό ακόμα κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέξει ένα πρόσωπο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς το οποίο θα μπορούσε να ψηφίσει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Πρέπει να είμαστε συνεπείς σε όσα λέμε τόσο καιρό για τον κ. Παυλόπουλο», σημειώνουν με νόημα από την Κουμουνδούρου.

Loading