INTIME

Νέα εθνική γραμμή ζητά ο Τσίπρας από Μητσοτάκη

«Αν έχεις πρόγραμμα και σωστή προετοιμασία, παρακολουθείς σε προνομιακή θέση VIP και τον αγώνα του NBA και τη συνέντευξη Tύπου του Ντόναλντ Τραμπ για Ιράν και παραπομπή του, που έλεγε ο Στέλιος Πέτσας πως θέλει να αποφύγει ο Λευκός Οίκος και γι’ αυτό δεν θα πραγματοποιείτο συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.

Μπορεί να μην είπαν κουβέντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την τουρκική προκλητικότητα, για το Αιγαίο και για τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, αλλά τουλάχιστον ο πρωθυπουργός είδε σε θέση VIP τον αγώνα και τη νίκη των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς.

propoli

Πέτυχε το 50% των στόχων του για το ταξίδι.

Δεν το λες και λίγο».

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Με αυτόν τον εύγλωττο τρόπο σχολιάζει στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα τη συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ, απηχώντας και τις σκέψεις του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα τις καταθέσει άλλωστε στον πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή την Παρασκευή, στις 12.00.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει την ευκαιρία να διατυπώσει στον κ. Μητσοτάκη την πρότασή του για επαναχάραξη της εθνικής γραμμής απέναντι στην Τουρκία, η οποία πρέπει να διαμορφωθεί ύστερα από σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, υπενθυμίζουν πως ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός το είχε συγκαλέσει αρκετές φορές, ακόμα και ύστερα από εκλογικούς θριάμβους του, όπως το δημοψήφισμα του 2015.

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση ανησυχούν και για την εκδήλωση πρόθεσης από τον κ. Μητσοτάκη συμμετοχής της χώρας μας στην παραγωγή των μαχητικών αεροσκαφών F- 35.

Ενστάσεις για F-35

Οι ενστάσεις τους, μάλιστα, δεν αφορούν μόνο το κόστος, το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τα δύο δισ. ευρώ, αλλά και τα επιχειρησιακά δεδομένα, αν ληφθεί υπόψη πως το συγκεκριμένο αεροπλάνο είναι επιθετικό κι όχι αμυντικό όπλο κι επομένως ναι μεν ευνοεί τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, αλλά όχι και το αποτρεπτικό δόγμα της πολεμικής μας αεροπορίας.

Επιπροσθέτως, είναι εξαιρετικώς αμφίβολο κατά πόσο το ΓΕΑ έχει προχωρήσει σε σχετική πρόταση στο ΚΥΣΕΑ, με δεδομένες τις ενστάσεις τους και για τα λειτουργικά έξοδα των F- 35.

Loading