Αντίστροφη μέτρηση για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, ανακοινώνονται από Δευτέρα

Όλα έτοιμα είναι πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου καθώς ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, τα οποία σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες κατά πάσα πιθανότητα ανακοινώνονται από Δευτέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καθημερινή επικοινωνία τους με τους Παύλο Μαρινάκη, Γιάννη Μπρατάκο και Θανάση Νέζη, καθώς επιθυμία του είναι μέχρι την Κυριακή να έχουν καλυφθεί τα κενά που υπάρχουν σήμερα σε περίπου 10 εκλογικές περιφέρειες. Σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται μεγάλες διαφοροποιήσεις συγκριτικά με τις εκλογές του 2019. Ωστόσο γίνεται μια δεύτερη ανάγνωση βιογραφικών προκειμένου να εντοπιστούν ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες οι οποίες μπορούν να φέρουν ψήφους στη Νέα Δημοκρατία στη δύσκολη πολιτική συγκυρία του σήμερα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η σύνθεση του οποίου θα φέρει αποκλειστικά τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς ο Πρωθυπουργός θέλει να συμπεριλάβει σε εκλόγιμες θέσεις αναγνωρίσιμα πρόσωπα με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία αλλά και πολλές γυναίκες. Σε πολιτικό επίπεδο σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Θόδωρου Σκυλακάκη σε εκλόγιμη θέση, καθώς και των Χρήστου Στυλιανίδη και Αλέξη Πατέλη.

Φέρνουν χαμόγελα οι νέες δημοσκοπήσεις

Στο μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου επανέρχονται τα χαμόγελα για τις δημοσκοπήσεις. Όλες οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι αργά αλλά σταθερά η ψαλίδα αρχίζει να ανοίγει και πάλι υπέρ της Νέας Δημοκρατίας μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Η έρευνα της Metron Analysis, για λογαριασμό του Mega καταγράφει διαφορά 5,8 μονάδων στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που βελτιώνονται αισθητά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα αυτό του καταλληλότερου πρωθυπουργού. Πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακτά το προβάδισμα των 17 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνοντας το 36% των ερωτηθέντων έναντι του 17% που επιλέξει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επ’ αυτού η πεποίθηση που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίσει τις περιοδείες θα κερδίζει διαρκώς πολιτικούς πόντους. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι η πρώτη Κυριακή θα είναι αρκετή για το σχηματισμό Κυβέρνησης. Όμως η ΝΔ θα μπει με άλλον αέρα στο δεύτερο γύρο.

Δείτε επίσης: Στον Έβρο ο Κυρ. Μητσοτάκης – Θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη

Loading