(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να «μιλήσει» στο κομματικό φιλότιμο των Νεοδημοκρατών

Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν οι κομματικές μηχανές της Νέας Δημοκρατίας, με τον Πρωθυπουργό να καταστρώνει το πλάνο των περιοδειών του ενόψει της πρώτης κάλπης στις 21 Μαΐου. Η στρατηγική του είναι εμφανής καθώς ποντάρει στο παραγόμενο έργο της κυβέρνησής του. Όμως παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να «μιλήσει» στο κομματικό φιλότιμο των Νεοδημοκρατών. Ή τουλάχιστον να επαναπροσεγγίσει όσους τον ψήφισαν το 2019 ακόμα και αν δεν συγκαταλέγονται στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Το έκανε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Γλυφάδα όπου επικαλέστηκε τη «συμφωνία αλήθειας» που υπέγραψε με τους πολίτες πριν τέσσερα χρόνια, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να υπενθυμίσει τα κυβερνητικά πεπραγμένα της κοινοβουλευτικής περιόδου, δίχως να λησμονεί ποτέ να προσθέτει ότι επιτεύχθηκαν εν μέσω αντίξοων συνθηκών.

Οι υποσχέσεις, το ρίσκο και η αξιολόγηση

Στην ομιλία του επισήμανε τουλάχιστον 5 φορές ότι ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού χρόνου της κυβέρνησής του αναλώθηκε στη διαχείριση εξωγενών κρίσεων που της στέρησαν τη δυνατότητα να «πατήσει γκάζι» εντός των τειχών για να ολοκληρώσει περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι η επίκληση των γεωπολιτικών συνθηκών προσπαθεί να δημιουργήσει ένα άλλοθι για λάθη, αστοχίες και παραλείψεις στο διάστημα της τετραετίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ο ίδιος πιο… εξωστρεφής, επιμένοντας ότι την τετραετία 2023-2027 όλα θα είναι διαφορετικά.

Στη λογική αυτή εντάσσεται και η επιμονή του να μιλά για καλύτερους μισθούς και καλύτερα αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας επικαλούμενος τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που αποδίδει στον κυβερνητικό σχεδιασμό. Από τη στιγμή που ο ίδιος ανεβάζει τόσο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών είναι λογικό και αναμενόμενο να κριθεί αυστηρά από την επίτευξή του. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν βολικές δικαιολογίες.

Ναι στην ουσία, όχι στα συνθήματα

Ο ίδιος πάντως επιμένει ότι δεν επιδιώκει τη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά μονάχα τη σύγκριση, η οποία βασίζεται σε πεπραγμένα τετραετίας. Και φυσικά ο τελικός λόγος ανήκει στους πολίτες οι οποίοι με την ψήφο τους θα συγκρίνουν πολιτικές και θα προσέλθουν στην κάλπη. Εκεί θα κριθούν τα πάντα, αφού ζητούμενο στη πολιτική είναι επιτέλους να δώσουμε ως χώρα έμφαση στην ουσία και να σταματήσουμε να μιλούμε με συνθήματα.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Φανταστείτε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 – Πιθανό να προκύψει κυβέρνηση ηττημένων

Loading