Σημίτης: Το ΚΙΝΑΛ αποτελεί μια σημαντική και ελπιδοφόρα προσπάθεια για την Ελλάδα

Ο πρώην πρωθυπουργός κρίνει με θετικό πρόσημο το σοσιαλδημοκρατικό στίγμα του Νίκου Ανδρουλάκη

Με άρθρο του στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, ο κ. Σημίτης συμφωνεί με παρεμβάσεις που ενισχύουν το κοινωνικό κράτος στα θέματα της οικονομίας, της ενεργειακής κρίσης και της κοινωνικής κατοικίας καθώς όπως αναφέρει «Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει δημιουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει τη σημασία του προγραμματικού λόγου που αντανακλά στη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση. Και υπογραμμίζει, κλείνοντας το άρθρο του, πώς το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί ελπιδοφόρα προσπάθεια για το μέλλον της χώρας.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Η περιγραφή των στόχων του Κινήματος Αλλαγής στις πρώτες δημοσιεύσεις της ηγεσίας του είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Αναφέρονται πχ στο πρόβλημα της στέγασης και την ανάγκη ενός προγράμματος κοινωνικής κατοικίας με αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Χρήσιμη είναι και η αναφορά των άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων στον τομέα της ενέργειας και της υγείας. Όσον αφορά το κεντρικό θέμα της οικονομίας έχει ήδη διαγραφεί η απαραίτητη στόχευση. Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι ένδειξη ότι στην Ελλάδα το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί μια σημαντική και ελπιδοφόρα προσπάθεια. Η νέα ηγεσία του ήδη σε αυτή την πρώτη φάση οργάνωσης έχει δημοσιεύσει κείμενα που αναφέρονται λεπτομερειακά στα θέματα κοινωνικής κατοικίας, υγείας, τη μετάβαση στην πράσινη εποχή και την αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Από τα κείμενα αυτά προκύπτει ότι η επεξεργασμένη και δημιουργική πολιτική θα αποτελέσει έναν από τους κύριους στόχους του Κινήματος. Η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όχι μόνο για τη συγκεκριμενοποίηση των επιδιώξεων αλλά κυρίως για να καλλιεργηθεί η συναίσθηση ότι στην πολιτική αντιπαράθεση χρειάζεται ένα διαρκώς βελτιούμενο πρόγραμμα με στόχο τις αναγκαίες για την κοινωνική δικαιοσύνη αλλαγές και όχι τα πολλά και ωραία λόγια»

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Έρχεται Υπουργείο Στεγαστικής Πολιτικής την επόμενη τετραετία, εκλογές από το 2023

Loading