(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων για τα αναδρομικά στο Υπουργείο Οικονομικών (pics)

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τους φόρους

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προχωρήσει σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών οι συνταξιούχοι μετά από πρωτοβουλία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων. Σε συνεργασία με άλλες δέκα οργανώσεις αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση με κύριο θέμα τη φορολόγηση των αναδρομικών, τα οποία πήραν στα χέρια τους την περασμένη χρονιά.

Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να κινητοποιηθούν είναι ότι θεωρούν πως δεν έπρεπε να επιβληθεί φόρος στα ποσά που πήρα άτοκα και μετά από αρκετά χρόνια ενώ υπενθυμίζουν ότι οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για τα αναδρομικά αυτά, επιδικάζουν τα ποσά στους δικαιούχους έντοκα και μάλιστα με 6% τόκο σε ετήσια βάση.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τώρα πλέον οι συνταξιούχοι θα πρέπει να επιστρέψουν ένα ποσοστό περίπου της τάξης του 33% από τα χρήματα που εισέπραξαν. Το ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί υπολογίζεται ότι αγγίζει συνολικά τα 431 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μπορεί να επιστραφούν με ρύθμιση.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε όλα αυτά ήρθε και η ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν από μία εβδομάδα, για τη χορήγηση επιδόματος 250 ευρώ σε συνταξιούχους, για να τους εξοργίσει ακόμα περισσότερο.

Βέβαια το συγκεκριμένο ποσό θα έχει να κάνει μόνο με όσους λαμβάνουν μια σύνταξη περίπου 450 ευρώ μικτά, κάτι το οποίο σημαίνει πως πάρα πολλοί συνταξιούχοι θα μείνουν εκτός, την ώρα που οι ανατιμήσεις ταλαιπωρούν όλα τα νοικοκυριά.

Δείτε επίσης: Νίκος Καραγιαννακίδης: Εθνική προτεραιότητα να αποφύγουμε το διχασμό