Βαριά “καμπάνα” για Παναθηναϊκό και περιπέτειες

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται για τον Παναθηναϊκό η αφαίρεση τριών (3) βαθμών και υπό προϋποθέσεις απειλείται με αφαίρεση επιπλέον τριών (3) για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι των «αιωνίων».

propoli

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει πλέον, με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών. Συγκεκριμένα, με -3 για τη διακοπή του αγώνα και -3 για βιαιοπραγία κατά προσώπων, εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο στα επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ.

Ο ΚΑΠ για τη διακοπή του αγώνα προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα (το -2 για το επόμενο πρωτάθλημα καταργήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι), και πρόστιμο από 8.000 – 40.000 ευρώ.

Στο άρθρο 21, του ΚΑΠ όμως, αναφέρεται επίσης ότι… «Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Οι λοιπές ποινές του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αυτές στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 – 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας». Είναι το ίδιο άρθρο με το οποίο είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι του α’ γύρου με τον Ολυμπιακό.

Μπαίνει σε… μπελάδες

Εφόσον ισχύσουν όλα τα παραπάνω, οι “πράσινοι” θα πέσουν στη 12η θέση με 26 βαθμούς, μόλις τρεις περισσότερους από τον 13ο ΠΑΣ Γιάννινα και τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής και τέσσερις παραπάνω από τον ΟΦΗ, που είναι στη 14η θέση, η οποία οδηγεί στη Football League.

Loading