Διαφορετικό το El Clasico χωρίς Μέσι και Ρονάλντο

Του Μάκη Ιωαννίδη
Ένα διαφορετικό El Clasico θα διεξαχθεί σήμερα (17:15), αφού για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2007 δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Μέσι, ούτε ο Ρονάλντο!

propoli

Οι δυο σούπερ σταρ είχαν δώσει άλλη διάσταση στο ισπανικό ντέρμπι, με τον Πορτογάλο να φοράει πλέον τη φανέλα της Γιουβέντους και τον Αργεντινό να έχει τεθεί νοκ άουτ μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τη Σεβίλλη.

Διαβάστε εδώ την ανάλυση και την πρόταση για το σημερινό “El Clasico”

Η αναμέτρηση των δυο μεγάλων του ισπανικού πρωταθλήματος δεν περιορίζεται μόνο στο αθλητικό κομμάτι, αλλά σημαίνει πολλά και για τις δυο ομάδες. Η Ρεάλ με την ολόλευκη φανέλα της εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει την ενωμένη και αδιαίρετη Ισπανία. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα κουβαλά περήφανα την καταλανική σημαία στη φανέλα της, ως σύμβολο του διαρκούς αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

Χωρίς Μέσι δεν κερδίζει η «Μπάρτσα»!

Στην καριέρα του ο  Μέσι έχει χάσει δύο φορές το El Clasico. Και τις δύο η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να νικήσει!

Η πρώτη ήταν το 2006 στο Καμπ Νου, με την Μπαρτσελόνα να μένει στο ισόπαλο 1-1 απέναντι στη Ρεάλ, ενώ τη δεύτερη ήταν το 2007 με την ομάδα του να ηττάται με 1-0 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Συνολικά ο Μέσι έχει αγωνιστεί σε 38 ντέρμπι κόντρα στη «Βασίλισσα»,  μετρώντας 17 νίκες, 9 ισοπαλίες και 12 ήττες. Ο Αργεντινός έχει σκοράρει 26 φορές εις βάρος της Ρεάλ, μετρώντας παράλληλα και 14 ασίστ.

Αφεντικό στο «Καμπ Νου» η «Μπάρτσα»

Η Ρεάλ υπερτερεί στο σύνολο των αναμετρήσεων κόντρα στην Μπαρτσελόνα, καθώς μετρά 87 νίκες και 79 ήττες, ενώ 42 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Τα νούμερα αλλάζουν αρκετά στο «Καμπ Νου», όπου η Μπάρτσα έχει 50-18-20, ωστόσο στα τελευταία τέσσερα ματς ως γηπεδούχος, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δυο ισοπαλίες και δύο ήττες. Ο Βάσκος τεχνικός στο μεταξύ έχει ατομικό ρεκόρ 6-3-15 ενάντια στη Ρεάλ ως προπονητής των Εσπανιόλ, Βιγιαρεάλ, Βαλένθια, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μπαρτσελόνα.

Η πρόσφατη προϊστορία

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-3

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-0

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 1-3

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-3

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 1-1

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ 1-2

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-4

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ  2-2

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από νίκη απέναντι στην Σεβίλλη με 4-2, αλλά έχασε τον Μέσι. Έχει 4 συνεχόμενες νίκες και φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Δείχνει να βρίσκει τα πατήματα της και να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Έχει σημειώσει 7 Over στο πρωτάθλημα και διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 23 τέρματα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αγνοεί την νίκη στις τελευταίες 4 αγωνιστικές . Δείχνει σοβαρές αμυντικές αδυναμίες, αλλά σκοράρει και δύσκολα. Έχει σημειώσει μόλις δυο γκολ και δέχτηκε έξι. Βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας και είναι το χειρότερο ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα τα τελευταία 12 χρόνια.

Διαβάστε εδώ την ανάλυση και την πρόταση για το σημερινό “El Clasico”

Οι επιλογές για το El Clasico

Η Μπαρτσελόνα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη αφού βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Παρόλα αυτά η Ρεάλ θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιδράσει και ίσως αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία της. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει Goal/Goal αλλά η απόδοση είναι μικρή. Έτσι η επιλογή μπορεί να υπάρξει με τα συνολικά γκολ και φαίνεται το OVER 3.5 ΓΚΟΛ να έχει τύχη. Ο Κουτίνιο αναμένεται να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες εξαιτίας της απουσίας του Μέσι και είναι καλή επιλογή για πρώτος σκόρερ, αλλά και για σκόρερ σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Μπενζεμά μπορεί να μην σκοράρει τελευταία, αλλά είναι σταθερή αξία και έχει καλή απόδοση.

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Loading