Επιστρέφει Ολυμπιακό μετάλλιο του Πεκίνου ο Μπολτ

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει άμεση συμμετοχή στο θέμα, ο Γιουσέιν Μπολτ θα αναγκαστεί να επιστρέψει ένα από τα χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο.

propoli

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ έπεσε ουσιαστικά…θύμα του Νέστα Κάρτερ ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Μπολτ στην ομάδα σκυταλοδρομίας της Τζαμάικα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Αγώνες της κινεζικής πρωτεύουσας.

Ίχνη απαγορευμένης ουσίας σε δύο δείγματα

Ο Κάρτερ είχε βρεθεί θετικός σε χρήση της απαγορευμένης ουσίας Μεθυλεξαμίνη στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε σε 454 δείγματα των αγώνων του Πεκίνου. Ίχνη της απαγορευμένης ουσίας βρέθηκαν και στο δεύτερο δείγμα του αθλητή ο οποίος για να δικαιωθεί προσέφυγε στο CAS αλλά δεν δικαιώθηκε κι έτσι ο ίδιος μαζί με τους Μπολτ, Φρέιτερ και Πάουελ καλούνται να επιστρέψουν τα μετάλλια.

Πάντως ο Μπολτ δεν φαίνεται να κρατά κακία στον συναθλητή του καθώς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανάρτησε την φωτογραφία μετά τη νίκη της Τζαμάικα στο αγώνισμα και ως σχόλιο προσέθεσε ότι «οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται, αλλά στο τέλος της ημέρας η χαρά της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στη σκυταλοδρομία το 2008 στο Πεκίνο μαζί με τους συναθλητές μου θα μείνει για πάντα».

Loading