Κολομβία: Απειλές θανάτου στους παίκτες που αστόχησαν στα πέναλτι!

Απειλές θανάτου μέσω των social media δέχονται οι δύο ποδοσφαιριστές από την Κολομβία που αστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αγγλία. Οι Ουρίμπε και Μπάκα έχουν μετατραπεί σε αποδιοπομπαίους τράγους για κάποιους, οι οποίοι τους καταλογίζουν την ευθύνη για τον αποκλεισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

propoli

Το «φάντασμα» του Εσκομπάρ στην Κολομβία

Μπορεί στο… μαγικό κόσμο των social media οι ύβρεις και οι απειλές σε ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες κ.α. να μη θεωρούνται ασυνήθιστο φαινόμενο, ωστόσο στην περίπτωση της λατινοαμερικάνικης χώρας υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά και ένα πολύ κακό προηγούμενο, αυτό του Αντρές Εσκομπάρ… Του ποδοσφαιριστή που είχε πληρώσει με τη ζωή του το αυτογκόλ που είχε σημειώσει στο Μουντιάλ του 1994, καθώς επιστρέφοντας στην πατρίδα του είχε δολοφονηθεί από την τοπική μαφία.

Μηνύματα μίσους στον Μπάκα

«Πέθανε Κάρλος Μπάκα. Π… γιε. Κανείς δεν σε θέλει. Μην επιστρέψεις σ’ αυτήν την χώρα», έγραψε στο Twitter ένας Κολομβιανός, αναφερόμενος στον επιθετικό της Μίλαν.

«Σας ευχαριστώ όλους εκτός από τον τρεις φορές π… γιο, άχρηστο, νεκρό, Κάρλος Μπάκα. Μη γυρίσεις», ανέφερε ένας άλλος.

Χαρακτηριστικό του μίσους που έχει τυφλώσει ορισμένους είναι και το επόμενο μήνυμα: «Σε μισώ Κάρλος Μπάκα, σας μισώ όλους, μισώ την αδιαφορία σου, το ζωώδες επίθετό σου, και το κωλοπαίχνιδό σου. Είσαι χειρότερος από τον καρκίνο, το λιγότερο να πας στο γιατρό και να σου βρουν ό,τι έχεις».

Ευχές θανάτου στον Ουρίμπε

Υβριστικά και απειλητικά μηνύματα δέχτηκε και ο Ουρίμπε στα social media. «Είσαι σκ…ά, ελπίζω να πεθάνεις», έγραψε χαρακτηριστικά κάποιος, ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Αυτός ήταν ο Ματέους Ουρίμπε, αυτός ο άντρας είναι ήδη νεκρός».

Loading