Ντέρμπι των «πέναλτι» και των παραπόνων το Άρης – Παναθηναϊκός!

Ισόπαλο αναδείχθηκε (1-1) το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις δύο ομάδες να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

propoli

Στο «φιλμ» του αγώνα, οι «κίτρινοι» μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν ψηλά και δημιουργούαν προβλήματα στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, έχοντας μάλιστα και πολύ γρήγορα την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Ο Γκάμα κέρδισε πέναλτι (σωστό) σε ανατροπή του από τον Ινσούα. Ο Πορτογάλος όμως στην εκτέλεση, νικήθηκε από τον Σωκράτη Διούδη. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, δεν έριξε ρυθμούς και την ψυχολογία της και στο 15′ εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φορά το… δώρο του Τζοβάρα που είδε πέναλτι σε χέρι του Γιόχανσον, με την μπάλα όμως να βρίσκει καθαρό στον μηρό του Σουηδού αμυντικού.

Το γκολ και η αλλαγή πλάνων

Αυτή τη φορά ο Γιουνές πήρε την μπάλα και… ξόρκισε το χαμένο πέναλτι στην ίδια εστία, τότε που ο Πασχαλάκης του είχε πει το «όχι». Το γκολ αυτό, άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, ο Δώνης, αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, πέρασε εκτός (αναγκαστική αλλαγή) τον Γιόχανσον, έβαλε τον Χ. Δώνη, και άλλαξε τον σχηματισμό από 3-4-3 σε 4-3-3. Η ευκαιρία που έψαχναν οι Πράσινοι ήρθε στο 42′ με τον Μενέντεθ να βάζει σωτήρια προβολή στο πλασέ από το ύψος του πέναλτι στον Κάτσε.

Το 2ο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να έχει δύο καλές στιγμές με τους Ντιγκινί και Γιουνές να σκοράρουν όμως από το 55′ και έπειτα, ο Παναθηναϊκός, ανέβασε την απόδοσή του, έβγαλε συνεργασίες στο παιχνίδι του και προσπάθησε να βάλει πίεση στην άμυνα του Αρη, κάτι που το κατάφερε κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Ινσούα και Χατζηγιοβάννη. Παρόλα αυτά, μέχρι και το 75′ δεν είχε κλασσική φάση στο παιχνίδι του.

Κάπου εκεί οι δύο προπονητές μπήκαν εκ νέου στην εξίσωση του αγώνα. Ο Δώνης, άλλαξε και πάλι σχηματισμό, με την είσοδο του Καμπέτση, έπαιξε 3-5-2. Η απάντηση του Σάββα Παντελίδη άμεση. Πέρασε στο γήπεδο με διαφορά λίγων λεπτών τους Ματίγια και Μαβράι, αλλάζοντας σχηματισμό σε 5-3-2, με προφανή στόχο και σκοπό να προστατέψει το υπέρ του σκορ, θέλοντας να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση.

Στο ενενήντα οι Πράσινοι έμειναν και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μακέντα (δεύτερη κίτρινη κάρτα). Κι όμως στο 92′ στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μπουζούκης κέρδισε πέναλτι -που προκάλεσε αντιδράσεις από τον πάγκο του Άρη- από τον Σιώπη, με τον Χατζηγιοβάννη να σκοράρει με εκτέλεση αλά Πανένκα, γράφοντας στο φινάλε το τελικό 1-1.

Loading