Ο Άρης καλείται να βρει ξανά την ταυτότητά του

Σε διπλές αναμετρήσεις, όταν έχεις ηττηθεί με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, τότε εκ των πραγμάτων τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για να καταφέρεις να ανατρέψεις την εις βάρος σου κατάσταση.

propoli

Τα δεδομένα για τον Άρη απέναντι στη Μόλντε ήταν ούτως ή αλλιώς εις βάρος του, αλλά η ήττα με τρία γκολ στο “Aker Stadion” το βράδυ της Πέμπτης κάνει να μοιάζει με… Δεκαπενταυγουστιάτικο θαύμα η πρόκριση στα Play Off του Europa League.

Στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα, ο Σάββας Παντελίδης έλεγε χαρακτηριστικά πως “… εμείς δεν μπορούμε να αμυνθούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άρα, ο πρώτος στόχος μας, είναι να πετύχουμε ένα τέρμα”. Ωστόσο, ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός άλλαξε τη φιλοσοφία της ομάδας του, προτιμώντας να χρησιμοποιήσει και τρίτο ανασταλτικό χαφ από το ξεκίνημα του αγώνα – τον Λούκας Σάσα – αφήνοντας εκτός έναν εξτρέμ, όπως είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης ή ο Ντάνιελ Λάρσον.

Φυσικά και δεν ευθύνεται ο Βραζιλιάνος μέσος για την ήττα και για τα λάθη που οδήγησαν στα δυο πρώτα γκολ. Η αλήθεια, όμως, είναι πως η τοποθέτηση του “δεκαριού” Μάρτιν Τόνσο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, προκάλεσε ανισορροπία στην ομάδα του Άρη που δεν αγωνίστηκε με αυτό το σχήμα ούτε σε φιλικό!

Με τον Μπράουν Ιντέγε εγκλωβισμένο ανάμεσα στα ψηλά Νορβηγικά κορμιά, ο Νικολά Ντιγκινί “πάλευε” μόνος του επιθετικά. Και θα μπορούσε να είχε πετύχει ο Γάλλος ένα γκολ-χρυσάφι. Ας όψεται ο Αλεξάντερ Κράνινξ… Κι εκεί που ο Παντελίδης ήταν έτοιμος να περάσει τον Γιάννη Φετφατζίδη στο παιχνίδι, για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ήρθε η αποβολή του Φραν Βέλεθ. Το τρίτο γκολ στα τελευταία λεπτά απλά ήταν το… κερασάκι στην τούρτα για τη Μόλντε.

Τι μπορεί να κάνει ο Άρης στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ανήμερα της γιορτής της Παναγίας; Αρχικά να επιστρέψει σε αυτά που ξέρει. Να βρει ξανά την αγωνιστική του ταυτότητα, αυτή που φάνηκε να χάνει τόσο στην Κύπρο απέναντι στην ΑΕ Λεμεσού, έστω κι αν ήρθε η νίκη-πρόκριση, όσο και στη Νορβηγία. Να πιέσει, να εκμεταλλευτεί τις τεχνικές αρετές των παικτών του, να δώσουν άπαντες το 100% των δυνατοτήτων τους και να “σπρώξει” και ο κόσμος με τον παλμό του.

Το αν θα είναι αυτά τα στοιχεία αρκετά για να φτάσει ο Άρης, τουλάχιστον, στο 3-0; Όπως είπε και ο Λίντσεϊ Ρόουζ: “Είναι θέμα πίστης. Με γεμάτο γήπεδο θα κάνουμε την προσπάθειά μας για να πετύχουμε την ανατροπή”. Αυτό που προέχει να γίνει, πάντως, είναι να εμπνεύσει και πάλι η ομάδα του Άρη τους φίλους της, πως μπορεί να το πετύχει!  Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει στο φινάλε…

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading