Ποδαρικό με το… δεξί για τη Σουηδία, 1-0 τη Νότια Κορέα

Την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας πανηγύρισε σήμερα η Σουηδία, με τους Σκανδιναβούς να επικρατούν δύσκολα της Νότιας Κορέας με 1-0.

propoli

Η Σουηδία επέστρεψε με τον ιδανικό τρόπο σε Μουντιάλ μετά το 2006 και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, σε έναν όμιλο που βρίσκονται ακόμη η Γερμανία και το Μεξικό.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Σκανδιναβοί ήταν καλύτεροι αλλά ανίκανοι να δημιουργήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες. Η καλύτερη στιγμή ήταν αυτή στο 21ο λεπτό, με τον Μπεργκ να βρίσκεται προ του Γιο που απέκρουσε το πλασέ του πρώην επιθετικού του Παναθηναϊκού.

Γκολ κατόπιν VAR

Οι Σουηδοί μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ. Στο 48’ ο Φόρσμπεργκ έκανε ωραία ντρίπλα και σουτ έξω από την περιοχή όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο. Το συγκρότημα του Σιν απάντησε και στο 52’ δημιούργησε την πρώτη πολύ μεγάλη του ευκαιρία στο ματς όταν μετά από σέντρα από αριστερά, ο Κου έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Όλσεν.

Το γκολ της νίκης για τους Σουηδούς επιτεύχθηκε στο 64′. Ο Κιμ ανέτρεψε τον Κλάεσον μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής αποφάσισε να συμβουλευτεί το βίντεο. Ο Σλοβένος έκανε σωστή χρήση του VAR και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκράνκβιστ που έστειλε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από την άλλη γωνία και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις: 

Σουηδία:  Όλσεν, Ογκούστινσον, Γκράνκβιστ, Λούστιγκ, Λάρσον (81’ Σβένσον), Έκνταλ (71’ Χίλιεμαρκ), Γιάνσον, Κλάεσον, Φόρζμπεργκ, Τόιβονεν (77’ Κίσε Τέλιν), Μπεργκ

Νότια Κορέα: Τσο Χιουν Γου, Παρκ Γιου Χο (28’ Κιμ Μιν Γου), Λι Γιονγκ, Κιμ Γιουνγκ Γκουόν, Κι Σουν Γεούνγκ, Γιανγκ Χιούν Σου, Κου Για Σεόλ (73’ Λι Σεούν Γου), Λι Γιάε Σουνγκ, Κιμ Σιν Γουκ (66’ Γιανγκ Γου Γιουνγκ), Σον, Χουάνγκ

 

 

Loading