Σεντόνι… από χρυσάφι για τον ΠΑΟΚ

Πάση θυσία την πρόκριση – τουλάχιστον – στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ επιζητούν στον ΠΑΟΚ και αυτό έχει μεταφερθεί από την διοίκηση στον Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς το σεντόνι της κορυφαίας διοργάνωσης των συλλόγων θα είναι από… χρυσάφι. Και αυτό γιατί τα αυξημένα μπόνους από την ΟΥΕΦΑ αποτελούν πρόκληση.

propoli

Φέτος η συμμετοχή και μόνο στην διαδικασία των πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα φέρει στα ταμεία ως μπόνους από την ΟΥΕΦΑ το ποσό των πέντε εκατ. ευρώ!

Να σημειώσουμε, ότι τα πέντε εκατ. ευρώ του μπόνους συμμετοχής στα πλέι οφ, θα τα εισπράξει ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση αποκλεισμού του από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παρότι θα συνεχίσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, απ’ όπου θα προέλθουν κι άλλα έσοδα (επιπλέον, πέντε εκατ. ευρώ).

Είναι πολλά τα λεφτά…

Εάν προκριθεί ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αντί για τα πέντε εκατ. ευρώ, θα εισρεύσουν στα ταμεία 15 εκατ. ευρώ ως μπόνους από την ΟΥΕΦΑ, συν 2,7 εκατ. για κάθε νίκη στον όμιλο, 900.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία και επιπροσθέτως τα έσοδα από διαφημιστικά και τηλεοπτικά δικαιώματα, που ποικίλουν ανάλογα με την εμπορικότητα κάθε χώρας.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός από τα εμπορικά και διαφημιστικά δικαιώματα είχε εισπράξει 15 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, τα συνολικά έσοδα του ΠΑΟΚ από μία συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα ανέλθουν μίνιμουμ στα 30 εκατ. ευρώ, τα οποία θα μοιραστεί με την ΑΕΚ, εάν και η αθηναϊκή ομάδα πάρει μέρος στους ομίλους.

Σημειώνουμε, ότι από έναν – ο μη γένοιτο – αποκλεισμό στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ θα πάρει 380.000 ευρώ ως μπόνους συμμετοχής από την ΟΥΕΦΑ, ενώ εάν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο, δεν θα εισπράξει τίποτα, αφού θα περάσει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Πηγή: Arenafm.gr

 

Loading