INTIME

Τοροσίδης: «Η Κροατία έχει συνοχή, η Γαλλία το κάτι παραπάνω»

Για να φτάσει η εθνική ομάδα της Κροατίας να αγωνιστεί στον σημερινό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έπρεπε να περάσει το εμπόδιο της Ελλάδας στα μπαράζ των προκριματικών στο Μουντιάλ. Για τον λόγο αυτό η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» παραθέτει σήμερα συνέντευξη του Βασίλη Τοροσίδη, που μίλησε για εκείνα τα παιχνίδια.

propoli

«Το αποτέλεσμα στο γήπεδο δεν αμφισβητείται ποτέ. Η Κροατία είχε πάντα εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, όμως ας πούμε ότι εναντίον μας, ο Ντάλιτς που είχε μόλις αναλάβει, κατάφερε να δώσει συνοχή σε μια ομάδα που παραδοσιακά ποτέ δεν ήταν ενωμένη. Αν δεν είχαν αλλάξει τον προπονητή…» τόνισε ο 31χρονος ποδοσφαιριστής.

Και προσθέτει πως «ακόμη και στη Ρωσία έχουμε δει την ποιότητα μας ομάδας που προσφέρει καλό ποδόσφαιρο. Και μια ισχυρή πειθαρχία που οδήγησε στον αποκλεισμό του Κάλινιτς από την αποστολή. Το ίδιο ισχύει και για το Βέλγιο, το οποίο έχει πολύ νέους παίκτες τεράστιας αξίας και απέδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί με κάθε αντίπαλο».

“Δεν είχαμε τη σωστή συγκέντρωση στο Ζάγκρεμπ”

Επίσης σε ερώτηση για το πόσο καταδικαστική υπήρξε η ήττα με 4-1 από τους Κροάτες στο πρώτο παιχνίδι με την εθνική μας στο Ζάγκρεμπ τόνισε ότι «εγώ ήμουν εκτός λόγω τραυματισμού και ο Μανωλάς τιμωρημένος για έναν λόγο που ακόμα δεν πείθει. Το αποτέλεσμα; Δεν πήγαμε στο παιχνίδι με τη σωστή συγκέντρωση».

Επιπρόσθετα για τον αποκλεισμό του Μανωλά από εκείνο το παιχνίδι σημείωσε ότι «τώρα είναι καλύτερο να σκεφτόμαστε το μέλλον. Και εμείς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 θέλουμε να είμαστε εκεί για να δείξουμε ότι είμαστε στο ύψος της Κροατίας. Και όχι μόνο».

Σ’ ότι αφορά την εκτίμησή του για τον τελικό, ο Β. Τοροσίδης, έδωσε προβάδισμα στη Γαλλία: «Έχει το κάτι περισσότερο, αλλά σε ένα μόνο παιχνίδι όλα είναι πιθανά» όσο για το που θα καταλήξει η Χρυσή Μπάλα είπε: «Θα ήμουν αναποφάσιστος μεταξύ Μόντριτς και Εμπαπέ. Είναι πολύ πιθανό η νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο να αποδειχθεί καθοριστική για την επιλογή αυτών που θα ψηφίσουν».

Loading