Αναμένεται στην Αθήνα ο Αλμέιδα, στην Ολλανδία η προετοιμασία της ΑΕΚ

Σε λίγες ημέρες θα αφιχθεί για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα ο Ματίας Αλμέιδα με τον νέο τεχνικό της ΑΕΚ να έρχεται μαζί με την οικογένεια του την Κυριακή.

Όσον αφορά την προετοιμασία, το πρόγραμμα έχει κλείσει εδώ και καιρό. Η ΑΕΚ θα φιλοξενηθεί ξανά στην Ολλανδία και την πόλη Burgh-Haamstede. Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, η ομάδα θα αναχωρήσει στις 12 Ιουλίου και θα παραμείνει στο προπονητικό κέντρο 17 ημέρες, όπου θα δώσει και φιλικούς αγώνες. 

Όσον αφορά την πρώτη συγκέντρωση και την πρώτη φάση της προετοιμασίας στα Σπάτα, διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση. Οι διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις ως το μέσον Ιουνίου, θα επιστρέψουν για εργομετρικά στα Σπάτα στις 6 Ιουλίου. Ωστόσο, νωρίτερα θα έχουν τεθεί υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα όσοι δεν αγωνίζονται σε εθνικές ομάδες, μαζί με τους παίκτες που θα «προβιβαστούν» από την ΑΕΚ Β΄, τουλάχιστον για να κάνουν προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Αυτοί θα συγκεντρωθούν μία εβδομάδα νωρίτερα. 

Με την άφιξη του Αλμέιδα ξεκινούν κι οι επαφές του προπονητή με τους παίκτες από το υπάρχον ρόστερ, αλλά και η οριστικοποίηση της συμμετοχής παικτών που επιστρέφουν από δανεισμό και που υπολογίζονται για την προετοιμασία (Αθανασιάδης, Μπότος, Αλμπάνης), για τους οποίους θα αποφασίσει ο ίδιος.

Δείτε επίσης: ΠΣΑΤ: «Να προστατευθούν τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητικών συντακτών»