Έξω από το ΥΜΑΘ η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ (pics)

Του Αντώνη Τσολναρά

propoli
Μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πορεία εργαζομένων στα νοσοκομεία, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το Ιπποκράτειο, κινήθηκε προς την Εγνατία και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Αγίου Δημητρίου.

Οι διαδηλωτές αρχικά όταν έφτασαν μπροστά από το Βελλίδειο στη Λεωφόρο Στρατού, θέλησαν να αναρτήσουν πανό-μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στο σημείο δεν τους το επέτρεψαν. Οι διαδηλωτές προχώρησαν και σε μία ιδιαίτερη κίνηση, καθώς άφησαν δυο μπάλες μπάσκετ ώστε να «μιλήσουν» όπως δήλωσαν με «μπασκετικούς όρους» προς τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια, ο οποίος υπήρξε καλαθοσφαιριστής.

Μετά από διαβουλεύσεις τους επετράπη να τοποθετήσουν το πανό στα σκαλιά του Συνεδριακού Κέντρου και στη συνέχεια προχώρησαν προς την Εγνατία ώστε να συνεχίσουν προς την Αγίου Δημητρίου, η οποία εδώ και λίγη ώρα είναι κλειστή για τα οχήματα.

Να σημειωθεί επίσης πως τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ θα ζητήσουν και συνάντηση με τον Θόδωρο Καράογλου, προκειμένου να του καταθέσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ στις 18:00 στον Λευκό Πύργο ένστολοι καλούν σε συγκέντρωση και πορεία πάλι προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου να επιδοθεί το ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αρμόδιο υφυπουργό.

Loading