Δημαρέλος: Δήμος και Περιφέρεια ασχολούμαστε με το παραλιακό μέτωπο

Στο νέο χωροταξικό παραλιακό σχέδιο της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 ο Γιώργος Δημαρέλος, αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών προγραμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης.

propoli

Ερωτηθείς σε σχέση με το ζήτημα, ο Γ. Δημαρέλος τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια ευτυχή συγκυρία στην οποία και ο δήμος Θεσσαλονίκης από μόνος του, αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ασχολούμαστε με το θέμα του παραλιακού μετώπου. Ο δήμος Θεσσαλονίκης βέβαια για το κομμάτι το οποίο βρίσκεται εντός των διοικητικών του ορίων και η Περιφέρεια για το σύνολο του παραλιακού μετώπου».

«Εμείς, στο πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με το δίκτυο των 100 ανθεκτικών πόλεων, ο δήμος είχε υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα και ως απόρροια αυτού του μνημονίου συνεργασίας είχε εκπονηθεί για λογαριασμό του δήμου Θεσσαλονίκης μια μελέτη στρατηγικού πλαισίου ανάπτυξης του τι μπορεί να συμβεί εντός των διοικητικών ορίων του παραλιακού μετώπου του δήμου Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Γ. Δημαρέλος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αυτό συνέπεσε χρονικά και με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, η οποία είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την υλοποίηση όλων των παρεμβάσεων και των δράσεων οι οποίες θα μπορέσουν να συμβούν στο παραλιακό μέτωπο, καθώς είναι αυτή η οποία έχει και το “πορτοφόλι”».

Ποιος ο σχεδιασμός στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης

Όσον αφορά τις ενέργειες του δήμου Θεσσαλονίκης, ο Γ. Δημαρέλος τόνισε ότι «αυτό που κάναμε είναι ότι χωρίσαμε το διακριτό μέτωπο του παραλιακού μετώπου του δήμου Θεσσαλονίκης σε 4 διακριτές περιοχές, οι οποίες η κάθε μία από αυτές έχει τις ιδιαιτερότητές της. Η μία είναι η περιοχή που βρίσκεται πίσω ξεκινώντας από τα δυτικά πίσω από τον ΟΛΘ, η περιοχή όπου βρίσκεται ο Μήλος, το Met κλπ. Η δεύτερη είναι η παλιά παραλία, δηλαδή από τον πρώτη προβλήτα, μέχρι τον Λευκό Πύργο. Η τρίτη περιοχή είναι η Νέα Παραλία και η τέταρτη περιοχή είναι η περιοχή του Κελλάριο Κόλπου.

Το κομμάτι της Νέας Παραλίας είναι ένα κομμάτι που έχει προσφάτως ανακαινισθεί, από την προηγούμενη χρηματοδοτική περίοδο. Εκεί πέρα εμείς προσανατολιζόμαστε στο να μπορέσουμε να προσελκύσουμε ιδιωτικές επενδύσεις, υπό την έννοια ότι σκοπός μας για εκείνη την περιοχή είναι να μπορέσουμε στο πάνω κομμάτι, δηλαδή πάνω από την Μεγάλου Αλεξάνδρου να μπορούν να χωροθετηθούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης με την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Loading