Σε κλοιό πορειών η Θεσσαλονίκη λόγω Τσίπρα (pics, vds)

Χάος επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη και την πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών στο Παλέ ντε Σπορ, που είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

propoli

Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία: μία από τους «Ενωμένους Μακεδόνες» και μια από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, σε Λευκό Πύργο και Καμάρα αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση για τη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, τα μέλη των «Ενωμένων Μακεδόνων» χαρακτηρίζουν ως «ανεπιθύμητο» τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα η «Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης» έκανε κάλεσμα στους πολίτες «να κατέβουν στους δρόμους με κίτρινα γιλέκα» στη διαμαρτυρία.

Σε ανάλογο ύφος και η ανακοίνωση των ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, που καλούν σε συγκέντρωση «ενάντια στην οµιλία του Τσίπρα».

Ναζιστικά σύμβολα και χαιρετισμοί!

Μεταξύ των συγκεντρωμένων, πάντως, βρίσκονται και κάποιοι που δε διστάζουν να επιδείξουν εθνικιστικά σύμβολα ή ακόμη και να χαιρετίσουν ναζιστικά!

Δείτε εικόνες και videos από το Λευκό Πύργο:

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη

Με αφορμή το τεταμένο κλίμα που υπάρχει εδώ και μέρες για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, έχοντας μάλιστα επιστρατεύσει και δύο αύρες (εκτοξευτήρες νερού) που θα συνδράμουν στο αστυνομικό έργο για την επιφύλαξη της εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι από τις 17:00 έχουν κλειδώσει όλες οι είσοδοι του ΑΠΘ σε Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία για λόγους ασφαλείας και δεν θα γίνουν εκπαιδευτικές λειτουργίες στην κεντρική Πανεπιστημιούπολη, ενώ το Παλέ Ντε Σπορ είναι από νωρίς το πρωί αποκλεισμένο με κορδέλες, κάτι που σημαίνει πως θα προκληθεί -για ακόμη μία φορά- κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κλειστές είναι τόσο η Λεωφόρος Νίκης, όσο και η Εθνικής Αμύνης.

Δέκα προσαγωγές στο Αλεξάνδρειο

Η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι τώρα σε δέκα προσαγωγές. Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Τάτσιος, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Σύμφωνα με την αστυνομία, θεωρήθηκαν ύποπτοι για εντάσεις και προσήχθησαν χωρίς να προκληθεί περαιτέρω επεισόδιο.

Loading