(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Δίκη για την δολοφονία του Άλκη: «Ο Άγγελος ήταν τυχερός στην ατυχία του»

Στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού τον Φλεβάρη του 2022 στην Περιοχή της Χαριλάου.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

propoli

Η διαδικασία της δίκης συνεχίζεται με την αγόρευση της εισαγγελέα η οποία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να δείξει την υποκρισία των κατηγορουμένων και το γεγονός ότι οι φίλοι του Αλκή εμφανίσθηκαν ειλικρινείς και χωρίς να είναι όπως τόνισε «διαβασμένοι».

Στάθηκε κυρίως στον κολλητό φίλο του Άλκη, τον Άγγελο, χαρακτηρίζοντας τον «ήρωα» για τα όσα πέρασε τόσο εκείνη την ημέρα όσο και κατά την εξέταση του από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Προσπάθησε η υπεράσπιση να παγιδεύσει τον φίλο του Άλκη, τον Άγγελο, τονίζοντας ότι τον ρώτησαν αν πάει γήπεδο, εκδρομές κλπ με την εισαγγελέα να τονίζει ότι ο Άγγελος απάντησε ειλικρινά: «Κανενός η ζωή δεν σταμάτησε μετά τον θάνατο του Άλκη. Παρά μόνο του Άλκη και των γονιών του».

«Η κατάθεση του Άγγελου δείχνει ότι τίποτα δεν ήταν μιλημένο και ο μάρτυρας ήρθε εδώ για να θυμηθεί την μυρωδιά του θανάτου και δεν ήθελε να δει ούτε το βίντεο. Δεν ήρθε ούτε να προσθέσει ούτε να αφαιρέσει, ήρθε αδιάβαστος και ειλικρινής. “Το Άρης ρε πουτ@νες” το έλεγε η υπεράσπιση για να δείχνει ότι τα θύματα προκάλεσαν αλλά οι θύτες φάνηκε ότι δεν ήθελαν αφορμή», ανέφερε η εισαγγελέας μιλώντας για τον Άγγελο και την ειλικρίνεια που έδειξε. «Προσπάθησαν να βρουν λόγια στο στόμα του Άγγελου που δεν είπε ποτέ. Δηλαδή μέσα από λόγια που ποτέ δεν είπε η υπεράσπιση προσπάθησε να δώσει δικαιοσύνη. Έθεσαν στον Άγγελο ως δεδομένο ότι ο Άλκης πήδηξε από το πεζούλι. Είχε πηδήξει είπε η υπεράσπιση αφήνοντας να εννοηθούν πολλά και αυτό το έκαναν για την δημιουργία εντυπώσεων. Αυτά είναι μικρά παραδείγματα από όσα σας είπα πριν ότι η υπεράσπιση προέβη επανειλημμένα σε αλλαγή όσων είπε ο Άγγελος», είπε η εισαγγελέας κατακεραυνώνοντας την υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της χρησιμοποίησε καταθέσεις μαρτύρων προκειμένου να αναδείξει τον ρόλο που είχε καθένας από τους 12 κατηγορουμένους για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ενώ μετά μίλησε για την άφιξη του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας. «Στα 4 με 5 λεπτά που έκανε η αστυνομία να φτάσει όλοι είχαν εξαφανιστεί, δείχνοντας την καταδρομική επίθεση που έγινε. Οι αστυνομικοί αν δεν κατέβαιναν από το περιπολικό δεν θα καταλάβαιναν αν είχε γίνει κάτι ή αν ήταν φάρσα, γεγονός που δείχνει ότι δεν τους είχαν δει ήξεραν ότι ήταν εκεί. Από την υπεράσπιση προσπάθησαν να μας πείσουν ότι το δρεπάνι δεν χρησιμοποιήθηκε για τον Άλκη, αλλά αυτό το αναιρεί ο Άγγελος που είπε ότι είδε εκεί τον κατηγορούμενο», ανέφερε η εισαγγελέας μιλώντας για την στιγμή που έφτασε η ΕΛΑΣ στο σημείο. «Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι αν το ΕΚΑΒ ερχόταν στα τρία λεπτά ο Άλκης θα είχε σωθεί όταν όλοι λένε ότι έχασε τρία λίτρα αίμα και είχε στραγγίξει», αναιρώντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι ευθύνεται και το ΕΚΑΒ που δεν έφτασε σε μικρό χρονικό διάστημα στο σημείο.

«”Βοήθεια με μαχαίρωσαν” φώναξε ο ένας δείχνοντας ότι δεν φοβόταν την αστυνομία που είχε φτάσει στο σημείο», ανέφερε η εισαγγελέας, απαντώντας στους ισχυρισμούς της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

«Με τις γνώσεις που έχετε τα αίματα στην μύτη πήγε να ρωτήσει η υπεράσπιση, με τους διασώστες να τους απαντάνε αποστομωτικά ότι είναι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δυσαρεστώντας πολλούς», είπε η εισαγγελέας θέλοντας να αποκομίσει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων ενώ κατηγόρησε την υπεράσπιση ότι προσπαθούσε να τους αποπροσανατολίσει και να τους μπερδέψει Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στις καταθέσεις των δύο τραυματιοφορέων τονίζοντας ότι είπαν την αλήθεια που έπρεπε να ακουστεί.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν: «Στο σημείο εκεί υπήρχε ήδη αστυνομία και άρχισε να μαζεύεται κόσμος από την περιοχή. Ο κόσμος βρισκόταν επί της Πλαστήρα με την υπεράσπιση να προσπαθεί να κρατηθεί από αυτό δείχνοντας ότι η αστυνομία δεν έκανε καλά την δουλειά της. Ρωτήθηκαν επίσης αν στον Άλκη ήταν από πάνω της αστυνομικός με το ΕΚΑΒ να απαντάει ότι δεν θυμόταν αλλά δεν έχει ουσία γιατί ο Άλκης ήταν ήδη νεκρός. Το αίμα δεν είναι μπαλόνι για σκάσει και να τους γεμίσει όλους, μπορεί να χάνει σταθερά και να δημιουργηθεί η λίμνη αίματος, άρα δεν ισχύει ότι μπορεί να σας χτυπήσω και να πατήσω στα αίματα, με την απόφαση αυτή να είναι καταπέλτης για την υπεράσπιση».

Μιλώντας για το τραύμα σε φίλο του Αλκή, στον Άγγελο η εισαγγελέας τόνισε όσα είπε το ΕΚΑΒ που ανέφερε ότι αν είχε χτυπηθεί λίγα εκατοστά πιο πάνω θα είχαμε ζημιά σε ζωτικά όργανα και θα είχαμε πιο δύσκολο περιστατικό. Η εισαγγελέας δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω, αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν στην δίκη του Άλκη απατώντας ότι όσο πιο πολύ η υπεράσπιση προσπαθούσε να αποδείξει ότι το τραύμα του Άγγελου δεν ήταν τίποτα, τόσο το ΕΚΑΒ έδειχνε ότι απλά ήταν τυχερός και δεν έπαθε τίποτα χειρότερο.

Δείτε επίσης: Στο νοσοκομείο ο Πάπας Φραγκίσκος

Loading