Συνάντησης πρύτανη ΑΠΘ με τον πρέσβη της Πολωνίας

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα ο πρύτανης ΑΠΘ καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου με τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα, ‘Αρτουρ Λόμπαρτ – Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος του Πολωνικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Πολωνίας-Ελλάδας, Ντάνιελ Μιλέφσκι.

Αντικείμενο συζήτησεις αποτέλεσαν οι συμφωνίες επιστημονικής συνεργασίας που έχει υπογράψει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πολωνίας.

Βασικό θέμα ήταν οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις, καθώς και το πρόγραμμα διδασκαλίας της πολωνικής γλώσσας σε φοιτήτριες και φοιτητές του Αριστοτελείου που υλοποιείται από το Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε «Οι συναντήσεις αυτές ενισχύουν τον ιδιαίτερα εξωστρεφή χαρακτήρα του Πανεπιστημίου μας. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τις συνεργασίες μας με έγκριτα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού, προσφέροντας ολοένα και μεγαλύτερες εκπαιδευτικές και ερευνητικές δυνατότητες στα μέλη της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας. Ευελπιστούμε σε ακόμη περισσότερες και καρποφόρες συνεργασίες μεταξύ ΑΠΘ και πολωνικών Πανεπιστημίων».

Ο κ. Λόμπαρτ, εστίασε στα προγράμματα διδασκαλίας της πολωνικής γλώσσας τα οποία υλοποιούνται στο ΑΠΘ τόνισε ότι μέσω αυτών «δίνεται η δυνατότητα για μεγαλύτερη κατανόηση και συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ευελπιστεί σε ακόμη περισσότερα κοινά εκπαιδευτικά και επιστημονικά προγράμματα και προγράμματα κινητικότητας φοιτητών και καθηγητών μεταξύ ΑΠΘ και πολωνικών Πανεπιστημίων.

Τέλος, ο κ.Μιλέφσκι, τόνισε τη σημασία της διδασκαλίας της πολωνικής γλώσσας, μέσω των προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Αριστοτέλειο, για τη γνωριμία με την πολωνική κουλτούρα και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη-ΑΠΘ: Συγκέντρωση κατά της παρουσίας της Αστυνομίας

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

YouTube
YouTube