Νίκος Καραγιαννακίδης / O θλιβερός πρωθυπουργός “ναρκοθετεί” και το… μέλλον μας!

Του Νίκου Καραγιαννακίδη*
 
Παρακολουθώντας -πριν από δύο μήνες- τον πιο θλιβερό πρωθυπουργό που γνώρισε μεταπολεμικά η πατρίδα μας να ανακοινώνει από την Ιθάκη την έξοδο από τα μνημόνια, έβλεπα κι άκουγα ότι όχι μόνον οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες είχαν έρθει για να μείνουν αλλά ταυτόχρονα είχαν φέρει μαζί τους, τις σειρήνες, την Σκύλα και την Χάρυβδη και όποιον άλλον εχθρό αντιμετώπισε ο Οδυσσέας στο πηγαιμό και στο γυρισμό…
 
Από το Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα ο ίδιος θλιβερός πρωθυπουργός -με το χαμόγελο χωρίς αιτία- ακολουθεί την τακτική του συντρόφου Στάλιν απέναντι στους Γερμανούς (αν και οι Γερμανοί για τον ίδιο είναι η επαπειλούμενη απώλεια της καρέκλας). Έτσι, όπως ο “σύντροφος” Στάλιν κατέστρεφε τη χώρα του για να μην βρει τίποτε όρθιο ο εχθρός -και να κουράζεται ο στρατός του- αντίστοιχα ο θλιβερός πρωθυπουργός ισοπεδώνει και ναρκοθετεί την Ελλάδα, ούτως ώστε ο δικός του εχθρός (βλ. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) να μην βρει τίποτε όρθιο!
 
Η “νάρκη” που αναμένεται να σκάσει στην επόμενη κυβέρνηση, αυτή της ΝΔ, ακούει στο όνομα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. Είναι προγραμματισμένη να σκάσει στα χέρια των επόμενων αφού με τους νόμους 4354/2015 και 4389/2016 ο θλιβερός πρωθυπουργός επέτρεψε την πώληση (όλων των κόκκινων δανείων) σε ξένα funds, περιόρισε κάθε δυνατότητα ρύθμισης ως το τέλος του 2018, άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς υπέρ των τραπεζών, χάρισε τις τράπεζες ήδη από το 2015 στους ξένους και συμφώνησε το δράμα της χώρας για την απώλεια της πρώτης κατοικίας να αρχίσει από το 2ο εξάμηνο ουσιαστικά του 2019 με μηδενική δυνατότητα επέμβασης της όποιας τότε κυβέρνησης!
 
Ο θλιβερός πρωθυπουργός ετοιμάζει άλλη μία νάρκη για το μέλλον μας, αφού κατέστρεψε την ιστορία μας (βλ ονοματολογικό Σκόπια) και το παρόν μας (βλ κάθε μέρα ειδήσεις) Ενώ συμφώνησε στην περικοπή των συντάξεων ως δομικό δημοσιονομικό μέτρο, ανεξάρτητο από την ύπαρξη ή μη πλεονάσματος, ωστόσο παριστάνει τον «τζάμπα μάγκα» και δεν περιλαμβάνει τη σχετική πρόβλεψη στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό, σκόπιμα και προκειμένου να έρθει σε σύγκρουση με τις αγορές και να εμποδίσει την όποια δυνατότητα εξόδου στις αγορές για την επόμενη κυβέρνηση! Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά, αν η χώρα δεν μπορέσει να βγει και να δανειστεί από τις αγορές -ως τον Ιούνιο του 2019- τότε ή πτωχεύει ή υπογράφει ένα πιο ταπεινωτικό μνημόνιο!
 
Ωστόσο, ο θλιβερός αυτός Πρωθυπουργός ναρκοθετεί και τη δυνατότητα να μπορέσει η χώρα να λάβει ακόμη κι ένα 4ο μνημόνιο. Δηλαδή, ναρκοθετεί ακόμη και αυτή την δυνατότητα της χώρας. Πώς; Μα φυσικά με την εκχώρηση στο υπερταμείο ολόκληρης της εθνικής μας περιουσίας. Ναι, έχοντας ήδη μεταβιβάσει στο Υπερταμείο 10.000 ακίνητα, έχει αφήσει πλέον την χώρα χωρίς δημόσια περιουσία! Και τίθεται το ερώτημα πώς θα μπορούσε να διασωθεί η χώρα με ένα τέταρτο μνημόνιο, χωρις να μπορεί να παράσχει σχετικές εγγυήσεις προς τους δανειστές της για τα δανεικά που θα λάβει; (Μην ξεχνάμε ότι το πρώτο μνημόνιο είχε ως εγγύηση την αποκρατικοποίηση κάποιων δημόσιων οργανισμών. Το 2ο το ίδιο. Το 3ο (των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) είχε ως εγγύηση τα… πάντα). Τι θα μπορέσει -σ αυτή την περίπτωση- να δώσει η χώρα ως εγγύηση για ένα 4ο μνημόνιο διάσωσης; Μόνον κούρεμα καταθέσεων, όπως η Κύπρος το 2012!
 
Κι όμως, και σε αυτό το σημείο ο θλιβερός πρωθυπουργός φρόντισε να κάνει ακόμη μία ναρκοθέτηση. Ποια; Μα φυσικά την άρση των περιορισμών στις αναλήψεις. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που ενώ δεν έχει βγει στις αγορές προβαίνει σε ένα τόσο επικίνδυνο μέτρο και ταυτόχρονα ξεκινάει ήδη μία σκόπιμη σύγκρουση με τους δανειστές. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον εποικισμό που έχει επιβάλει με τους λαθρομετανάστες και με ύπουλες περί προσφυγικού συμφωνίες και σε συνδυασμό με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και την εκλογή Μουφτή από τους Μουσουλμάνους της Θράκης συνιστούν κυριολεκτικά μία… “πυριτιδαποθήκη” που δυστυχώς έχει προγραμματίσει για να “σκάσει”.
 
Φυσικά ο διακαής πόθος του είναι η επάνοδός του στην εξουσία το 2020 μέσω προεδρικών εκλογών και… καταστροφής της χώρας! Πιστεύω πως ο καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί στις επικείμενες και όχι μόνον εκλογές την προσωπική του ευθύνη. Θα πρέπει ΟΛΟΙ να ψηφίσουν και η ψήφος να είναι κυρίως για την εθνική μας ύπαρξη…
 
 
*Ο κ. Καραγιαννακίδης είναι δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Δανειοληπτών Β. Ελλάδος
 

Loading

propoli