Ο Eric Clapton δεν θα παίξει σε συναυλίες με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Έρικ Κλάπτον αρνείται να παίξει μουσική σε χώρους μόνο για εμβολιασμένους – Ο κιθαρίστας εξέφρασε τον ενόχληση του με μια ανάρτηση στο twitter

Αν και ο ίδιος είναι εμβολιασμένος ήδη από τον περασμένο Μάιο, καθώς είχε ανακοινώσει ότι έκανε και την δεύτερη δόση του AstraZeneca και μάλιστα είχε πολύ ισχυρές παρενέργειες, δεν θα ήθελε το κοινό του να διαχωρίζεται ανάλογα με την απόφασή του να εμβολιαστεί ή όχι.

Ο βετεράνος της ροκ αρκετές φορές έχει εκφράσει δημόσια την προσωπική του άποψη για όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως τα lockdowns, τα περιοριστικά μέτρα και τους εμβολιασμούς. Επιπλέον, τον Δεκέμβριο με τον Βαν Μόρισον κυκλοφόρησαν το Stand and Deliver, ένα τραγούδι κατά του lockdown.

O καλλιτέχνης εξήγησε πως είναι δικαίωμα του καθενός να αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί ή όχι και τόνισε πως δεν θέλει να γίνονται διακρίσεις στο κοινό του.

Ο Έρικ Κλάπτον αρνείται να παίξει μουσική σε χώρους μόνο για εμβολιασμένους.

Μετά την κυβερνητική απόφαση της Αγγλίας, κατά την οποία όποιος πολίτης θέλει να εισέλθει σε κάποιο κλαμπ ή άλλο χώρο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να επιδεικνύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του, ο 76χρονος κιθαρίστας ανακοίνωσε πως θα απέχει από οποιαδήποτε εμφάνιση, προκειμένου να μην γίνονται διακρίσεις στο κοινό τους.

«Αν δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη, ώστε να παραβρεθούν όλοι οι άνθρωποι, διατηρώ το δικαίωμά μου να ακυρώσω το σόου», δήλωσε ο Έρικ Κλάπτον.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Ανησυχία για νέα μετάλλαξη στη Βρετανία – Τί λένε οι ειδικοί