Στην Φρανκφούρτη το πλήρως ηλεκτρικό CUPRA Tavascan Concept

Έχει λίγο καιρό που η CUPΡΑ επαναπροσδιορίζει τα χαρακτηριστικά της, καθώς μετά την αποκάλυψη του CUPRA Formentor Concept, προχωράει ένα βήμα μπροστά προς το όραμά της για ηλεκτροκίνητη απόδοση. Έτσι βγάζει στην παραγωγή το CUPRA Tavascan Concept, που με το DNA των υψηλών επιδόσεων θα διαθέτει προηγμένη τεχνολογία και εκλεπτυσμένη σχεδίαση.

Με την εμφάνιση ενός SUV και την κομψότητα ενός σπορ coupe, το CUPRA Tavascan Concept είναι το πρώτο αυτοκίνητο που η CUPRA χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικό κινητήρα, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Πήρε το όνομά του από ένα χωριό που βρίσκεται στα Πυρηναία, μοναδικό λόγω του εκπληκτικού τοπίου που το περιβάλει και του γύρω φυσικού περιβάλλοντος. Εκτός από το CUPRA Fomentor, το οποίο θα λανσαριστεί το 2020 θα λανσαριστούν και δύο υβριδικά plug-in μοντέλα υψηλής απόδοσης ανακοινώνουν οι επικεφαλής της εταιρείας.

propoli

Το ηλεκτρικό μοντέλο συνδυάζει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα, φέρνοντας δυναμισμό στην κατηγορία του και μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η εμπρόσθια σχεδίαση του οχήματος τονίζει την ηλεκτρική του προσωπικότητα με το φωτιζόμενο λογότυπο CUPRA που είναι τοποθετημένο χαμηλά παρέχοντας ένα εντελώς διαφορετικό σημείο εστίασης. Κάθε κανάλι εισαγωγής αέρα αυξάνει την απόδοση, επιτρέποντας στον αέρα να ρέει ομαλά σε όλο το αμάξωμα ή εσωτερικά για να κρυώσει η μπαταρία. Οι «μυώδεις» θόλοι τροχών φιλοξενούν ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών που επικεντρώνονται στην καθαρή κύλιση του αέρα, επιτρέποντας στο SUV coupe να ελαχιστοποιήσει την αντίσταση. Ο πίσω διαχύτης παρέχει λειτουργική αεροδυναμική ο οποίος ενισχύεται από το κομψό φως που διατρέχει κατά μήκος το πίσω μέρος του αμαξώματος με ενσωματωμένο το λογότυπο CUPRA.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading