«Πρόχειρη η απόφαση πολλών Δήμων να ανοίξουν τα σχολεία»

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν πολλά σχολεία λόγω του χιονιά που έφερε μαζί της η «Υπατία», μίλησε στην εκπομπή «Μέσα σ’ όλα» στο Flash Radio 99.4, ο πρόεδρος την Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

propoli

Αναλύοντας την σημερινή ταλαιπωρία με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι πολλοί γονείς και μαθητές, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, ο κ. Κοκονάς χαρακτήρισε ως «πρόχειρη» την απόφαση πολλών Δήμων να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, «την στιγμή που γνώριζαν και θα μπορούσε να προβλεφθεί η προσωρινή αναστολή λειτουργίας τους». Ακόμα, επ’ ευκαιρίας, αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό ενός μαθητή στη Εύοσμο, ο οποίος λόγω του πάγου που είχε σχηματιστεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου του, έσπασε το πόδι του.

Ερωτηθείς σε σχέση με το εάν θα μπορούσαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων κατά τόπους να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του χιονιού και του πάγου, ο κ. Κοκονάς, τόνισε ότι «δεν είναι δουλειά του Συλλόγου να καθαρίζει το σχολείο. Είναι μάλιστα και μεγάλη ευθύνη», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε ότι «ούτε φυσικά μπορούν να αντικαταστήσουν τις δομές που υπάρχουν, όπως οι Δήμοι και οι Περιφέρειες».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι, «δουλειά των εκάστοτε συλλόγων είναι να βλέπει και να παρατηρεί τα εκάστοτε προβλήματα των σχολείων, και να ζητούν να λυθούν».

Loading