INTIME

Φάκελοι με σκόνη στα πανεπιστήμια Κρήτης, Κέρκυρας

Συναγερμός σήμανε στα πανεπιστήμια της Κρήτης και της Κέρκυρας, καθώς και στο Πολυτεχνείο, όπου εστάλησαν φάκελοι με σκόνη.

propoli

Την Τετάρτη (9/1) είχε γίνει γνωστό, ότι ένας φάκελος με ύποπτη σκόνη είχε φτάσει στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, έχοντας ως αποδέκτη την πρύτανη, Χρυσή Βιτσιλάκη.

Την Πέμπτη (10/1), ωστόσο, έγινε γνωστό ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό που απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές και την εκπαιδευτική κοινότητα. Αντίστοιχοι φάκελοι, λοιπόν, εστάλησαν επίσης στα πανεπιστήμια της Κρήτης και της Κέρκυρας, καθώς και στο Πολυτεχνείο, εντείνοντας την ανησυχία των αρμοδίων.

Αποκλεισμένο το ταχυδρομείο Κέρκυρας

Ο ύποπτος φάκελος που προοριζόταν για το πανεπιστήμιο Κέρκυρας εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, στο τοπικό ταχυδρομείο.

Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε εσωτερικά, στο χώρο του ταχυδρομείου, αλλά και εξωτερικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Όσοι βρίσκονταν μέσα στο ταχυδρομείο, αναμένεται να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο αντιμετώπισης κινδύνου (καραντίνα), σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών, που τέθηκε σε ισχύ, ενώ ο φάκελος «ύποπτης τοξικότητας», που δεν έχει ανοιχτεί ακόμη, φέρεται να έχει αποσταλεί από την Ινδία με παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Επτά άτομα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Όσον αφορά το περιστατικό στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, υπενθυμίζεται ότι μετά τον εντοπισμό του φακέλου, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν και τα επτά άτομα που είχαν έρθει σε επαφή, με οποιονδήποτε τρόπο, με τον ύποπτο φάκελο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε εργαζόμενους, το νομικό σύμβουλο του πανεπιστημίου, καθώς και τον αστυνομικό που μετέβη στο πανεπιστήμιο και έπιασε το φάκελο.

Όλοι τους, πάντως, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ έχουν υποχωρήσει και συμπτώματα ευαισθητοποίησης του βλεννογόνου, που είχαν αναφερθεί από ορισμένους εξ αυτών.

Loading