ΙΝΤΙΜΕ

Ηχηρό μήνυμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ηχηρό μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδος έστειλαν χθες οι χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο Σύνταγμα και διαδήλωσε υπέρ της Μακεδονίας.

propoli

Το κυβερνητικό αφήγημα για την επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών δεν φαίνεται να πείθει μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.

Χθες βρέθηκαν στο Σύνταγμα πολίτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και μάλιστα κάποιοι και από το εξωτερικό, οικογένειες, ηλικιωμένοι και παιδιά.

Ο όγκος των διαδηλωτών ήταν μεγάλος, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 500.000 άτομα. Η Αστυνομία βέβαια είχε εντελώς διαφορετική άποψη και υπολόγισε τον αριθμό των διαμαρτυρόμενων σε 60.000.

Πολίτες με πούλμαν ταξίδευαν όλη νύχτα για να βρεθούν στο συλλαλητήριο και  μπλοκαρίστηκαν στα διόδια με συνέπεια πολλοί διαδηλωτές να μην καταφέρουν να φθάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Ανεξάρτητα από τον αριθμό των συγκεντρωμένων το συλλαλητήριο είχε παλμό μέχρι τη στιγμή που ταραξίες επιτέθηκαν κατά των ΜΑΤ και εκείνοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.
Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί πανικός, ηλικιωμένοι και παιδιά να λιποθυμήσουν και όλοι όσοι βρίσκονταν στο πάνω μέρος της πλατείας να τρέχουν αριστερά και δεξιά για να μπορέσουν να αναπνεύσουν.

Καθολική διαμαρτυρία ενάντια στη Συμφωνία παρά την … προκαθορισμένη εξέλιξη

Παρ’ ότι οι κοινοβουλευτικές ισορροπίες είναι λίγο ως πολύ προκαθορισμένες και η εξέλιξη της διαδικασίας επικύρωσης της Συμφωνία των Πρεσπών δρομολογημένη, χιλιάδες κόσμου επέλεξε να διατυπώσει την αντίθεση του στην κυβερνητική πολιτική για την επίλυση του Σκοπιανού.
Παρά τις προσπάθειες για ειρηνική και δυναμική διαμαρτυρία, τελικά μία ομάδα ακραίων κατάφερε να διασπάσει τον όγκο της διαμαρτυρίας.

Απορίας άξιο είναι, γιατί η αστυνομία δεν κατάφερε ή δεν προσπάθησε καν να εμποδίσει και να περιορίσει όλους αυτούς τους ταραξίες που παρεισέφρησαν ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Επίσης, ερωτήματα γεννώνται και από το γεγονός ότι οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έδειχναν να ενδιαφέρονται για το συλλαλητήριο ούτε για όλον τον κόσμο, που προσπαθούσε να λάβει μέρος σε αυτό.
Την ώρα που στο κέντρο της Αθήνας γίνονται επεισόδια με κουκουλοφόρους, εκτεταμένη χρήση χημικών, έπεφτε ξύλο και σημειώνονται τραυματισμοί τόσο διαδηλωτών όσο και αστυνομικών, τα ιδιωτικά κανάλια επέλεξαν να προβάλλουν ταινίες ή εκπομπές lifestyle.

Loading