Πρόταση Πούτιν για συνάντηση με Τραμπ στις 11/11

Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν με αφορμή την 100η επέτειο από την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι, πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν να συναντηθεί με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

propoli

Μάλιστα η πρόταση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Πούτιν σήμερα στο Κρεμλίνο με τον σύμβουλο επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον.

«Φυσικά, θα ήταν χρήσιμο να συνεχίσουμε τον απ’ ευθείας διάλογο και με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, πρωτίστως, στο περιθώριο των διεθνών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο εγγύς μέλλον, ας πούμε για παράδειγμα στο Παρίσι» τόνισε επί του θέματος ο Β. Πούτιν και πρόσθεσε: «Φυσικά αν η αμερικανική πλευρά ενδιαφέρεται γι’ αυτές τις επαφές».

Από την πλευρά του ο Μπόλτον, απαντώντας στον Ρώσο πρόεδρο τόνισε ότι ο Ντ. Τραμπ θα χαρεί να συναντηθεί μαζί του. «Φυσικά, ο πρόεδρος Τραμπ θα χαρεί πολύ να συναντηθεί μαζί σας στο Παρίσι, στο περιθώριο αυτής της διεθνούς συνάντησης, στην οποία αναφερθήκατε» τόνισε ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο τελευταίος συμφώνησε ότι ο διάλογος αυτός θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμος. «Παρά τις διαφορές εκείνες, που υπάρχουν μεταξύ μας και σχετίζονται με τα εθνικά συμφέροντα της κάθε χώρας, είναι εν τούτοις πολύ χρήσιμο να συναντώνται και να εντοπίζουν τα σημεία εκείνα επαφής, τα οποία μπορούν να είναι χρήσιμα για εμάς» τόνισε συγκεκριμένα.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία συνάντηση ανάμεσα στους Τραμπ και Πούτιν πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου του 2018 στο Ελσίνκι.

Loading