Ρωσία: Στο στόχαστρο των Αρχών τα γκέι κλάμπ της Μόσχας

Χθες το βράδυ, η αστυνομία της Μόσχας πραγματοποίησε επιδρομές σε πολλά νυχτερινά κέντρα που απευθύνονταν σε ομοφυλόφιλους και σε σάουνες ανδρών.

Αυτές οι επιδρομές έλαβαν χώρα δύο ημέρες μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσίας που χαρακτήρισε τη διεμφυλική κοινότητα LGBT+ ως “εξτρεμιστικό κίνημα”.

propoli

Αυτό αναστατώνει τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς υπονοεί το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης καταστολής των ομόφυλων ζευγαριών και άλλων ομοφυλόφιλων ατόμων.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Ostorozhno Novosti”, μπορείτε να δείτε αστυνομικούς στην είσοδο ενός νυχτερινού κέντρου στην οδό Malaya Yakimanka, όπου είχε τοποθετηθεί ένα μεγάλο πάρτι.

Οι αρχές αιτιολόγησαν την εισβολή τους σε αυτό το κλαμπ, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άνθρωποι για ένα πάρτι της διεμφυλικής κοινότητας LGBT+, ως έρευνα για την εντοπισμό ναρκωτικών διακινητών.

«Στη μέση του πάρτι, οι αστυνομικοί σταμάτησαν τη μουσική κι άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες τα διαβατήρια των θαμώνων».

Επιπλέον, προέβη σε συλλήψεις, ωστόσο, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των συλληφθέντων παραμένει αδιευκρίνιστος.

«Οι αστυνομικοί εξέτασαν τα διαβατήρια και όσοι δεν είχαν άδεια παραμονής στη χώρα, συνελήφθησαν» , πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο, έτσι έβαλαν λουκέτο και σε παρόμοια κλαμπ στην Αγία Πετρούπολη»

Τουλάχιστον τρία μπαρ έγιναν στόχος αστυνομικών , όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο SOTA, ενώ το ρωσικό δίκτυο «Ostorozhno Novosti» μετέδωσε αστυνομικοί έκαναν έφοδο και σε σάουνα ανδρών στην καρδιά της της Μόσχας, κοντά στην περιοχή Tsvetnoy Bulvar.

«Όλα συμβαίνουν σαν να κάνουν οι αστυνομικοί έφοδο για να εντοπίσουν ναρκέμπορους . Δεν διαπιστώθηκαν παραβιάσεις, αλλά μας χάλασε η διάθεση. Στη σάουνα ανάγκασαν τους πάντες να ξαπλώσουν μπρούμυτα», δήλωσε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε επίσης: Περού: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε χρυσωρυχείο – Νεκροί εννέα εργάτες

Loading