Δρ.Αθ.Γιαννοπούλου: Πρότυπο η γυναίκα της διπλανής πόρτας

Συνέντευξη στην Μίνα Αφεντούλη
“Πρότυπο πλέον είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας” δηλώνει στην politik η Δρ. Αθηνά Γιαννοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Μίνα Αφεντούλη.

propoli

Οι ανάγκες για τις υπηρεσίες ενός πλαστικού χειρουργού δεν περιορίζονται σε μία καλλίγραμμη μύτη ή ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ. Στη φροντίδα του καταφεύγουν γυναίκες έπειτα από επέμβαση μαστεκτομής, άτομα που υπέστησαν εγκαύματα, μητέρες με ανεπιθύμητα σημάδια μετά από  εγκυμοσύνη ή απλώς όσοι έχουν ανάγκη να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.

«Ο πλαστικός χειρουργός δεν είναι πολυτέλεια, στο βαθμό που δε δημιουργείται εθισμός στον ασθενή. Είναι ένα σύγχρονο εργαλείο για μία ποιότητα ζωής, καθώς το πόσο καλά αισθανόμαστε με τον εαυτό μας, είναι σήμερα το κλειδί της προσωπικής ευτυχίας» επισημαίνει μιλώντας στην Politik η Δρ. Αθηνά Γιαννοπούλου, πλαστικός επανορθωτικός χειρουργός και πρόεδρος της Αέλια.

Η Δρ. Γιαννοπούλου διαμοίρασε την επαγγελματική της ζωή μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ντέρχαμ της Βόρειας Καρολίνας. Το αντικείμενό της αναπτύχθηκε εξίσου στην επανορθωτική και την αισθητική χειρουργική. Άλλωστε, όπως επισημαίνει η ίδια, «κάθε πράξη στην πλαστική χειρουργική πρέπει να διέπεται από αισθητικά κριτήρια και να έχει στόχο το ωραίο, υγιές σώμα».

«Η εποχή της Καρντάσιαν έχει περάσει»

Η πλαστική χειρουργική γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια ενώ έχει γίνει και περισσότερο προσιτή στον μέσο άνθρωπο. Ειδικότερα τώρα με την έκρηξη των social media, ο πλαστικός μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας.

«Πλέον το πρότυπο έρχεται μέσα από το Instagram. Είναι τόσο μεγάλη η εισχώρησή του στη ζωή ειδικά των νέων ανθρώπων, που μπορεί να μας δείξουν ως πρότυπο κάποιον άγνωστο. Μπορεί να είναι η κοπέλα της διπλανής πόρτας. Πλέον η προβολή δεν έχει όνομα. Έχουμε άλλωστε, προσπεράσει την εποχή της Καρντάσιαν», τονίζει.

Επιβεβαιώνει την εντύπωση ότι η προβαλλόμενη εικόνα σήμερα αφορά κυρίως τον υγιή, αθλητικό άνθρωπο, που προσέχει τη διατροφή του και κατ’ επέκταση τον εαυτό του.

«Το δικό μου πρότυπο και το δικό μου όραμα είναι η προσωποποιημένη πλαστική χειρουργική, η οποία είναι custom made (προσαρμοσμένο/κατά παραγγελία)» τονίζει η Δρ. Γιαννοπούλου.

Αναφέρει ότι κατά καιρούς οι ασθενείς της έχουν εκφράσει υπερβολικές απαιτήσεις ωστόσο, το πιο τραβηγμένο ήταν η πρόθεση κάποιου ατόμου να αλλάξει εντελώς την εμφάνισή του. Η γιατρός δε διευκρίνισε αν έκανε πραγματικότητα την επιθυμία αυτού του ατόμου.

Το έργο της «Αέλια» (ΑΓΑΠΗ- ΕΛΠΙΔΑ-ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΑΣΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ).

Το όνειρο της πλαστικής χειρουργικής για τη Δρ. Αθηνά Γιαννοπούλου είχε γεννηθεί πριν την ειδικότητα της γενικής χειρουργικής στο Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Εκεί αναπτύχθηκε η αγάπη της για τη χειρουργική ογκολογία αν και τελικά ασχολήθηκε με την επανορθωτική πλαστική χειρουργική.

«Με ενδιέφερε το κομμάτι της αποκατάστασης μετά από ακρωτηριασμούς. Βρήκα διέξοδο στην πλαστική χειρουργική» αναφέρει και συμπληρώνει: «στρατεύθηκα στον αγώνα που αφορά τον καρκίνο του μαστού όπως και άλλοι συνάδελφοι μου και έζησα από κοντά αυτόν τον πληθυσμό».

Ως Πρόεδρος της «Αέλια» σημειώνει τη σημασία της ενημέρωσης, ώστε να γίνει κατανοητό ότι ο καρκίνος του μαστού νικιέται όταν είναι ακόμη νωρίς.

Η «Αέλια» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού αλλά και τους νοσούντες. «Δεν πρόκειται για σύλλογο καρκινοπαθών. Εστιάζει στη συλλογή πόρων ώστε να βοηθάει ασθενείς σε όλες τις φάσεις θεραπείας τους.  Μάλιστα, διαθέτει και τράπεζα περούκας.

Στο πλαίσιο των ενεργειών υπέρ αυτού του σκοπού θα φωτιστεί στα ροζ για 5η χρονιά το γλυπτό «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου στις 21 Οκτωβρίου 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info:

Αέλια – Αγάπη, Ελπίδα, Λύσεις για lαση και Αποκατάσταση

Κτίριο ΘΕΡΜΗ αρ. 2, 9ο χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης

ΤΘ: Δ8129, ΤΚ: 57001

Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471090

Φαξ: 2310 552265

[email protected]

https://aelia.org.gr/

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Loading