«Πτωτικό» το δολάριο μετά τα σχόλια Τραμπ για την αύξηση των επιτοκίων

Σε καθοδική πορεία κυμάνθηκε και για σήμερα η τιμή του δολαρίου για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, παράλληλα με την καθήλωση ορισμένων μετοχών της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), έπειτα από τα σχόλια δυσαρέσκειας που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε βάρος της διοίκησης της τράπεζας.

propoli

Σημειώνεται, πως ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, σε συνέντευξή του στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, είχε επικρίνει τους χειρισμούς της εν λόγω τράπεζας, υπό την ηγεσία του Τζερόμ Πάουελ, τον οποίο διόρισε ο ίδιος, κατηγορώντας την τόσο για τις αυξήσεις των επιτοκίων της, όσο και για το γεγονός πως η Fed δε κάνει όσα πρέπει για να τον βοηθήσει να τονώσει την οικονομία.

Σαν αποτέλεσμα των δηλώσεων, σήμερα, ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων υποχώρησε 0,35% σήμερα και συνολικά υποχωρεί 1,2% τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,3% πριν λίγο, ενώ ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, ο οποίος ωφελείται από την ισχύ του δολαρίου καθώς μεγάλο μέρος των εσόδων των εταιρειών του προέρχονται από τις ΗΠΑ, υποχωρούσε 0,2%.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Αμερικανοί πρόεδροι επέκριναν πολύ σπάνια τη Fed κατά τις τελευταίες δεκαετίες, επειδή η ανεξαρτησία της θεωρείται σημαντική για την οικονομική σταθερότητα.

Loading