Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 9,7% για τη ΝΔ

Σαφές προβάδισμα 9,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για λογαριασμό του Action 24. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που περιλαμβάνει και το διάστημα μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, καθώς διενεργήθηκε από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου.

propoli

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στην εκπομπή BrainStorming, με τους Γιώργο Κουβαρά, Γιώργο Πιέρρο και Σταμάτη Ζαχαρό, η Νέα Δημοκρατία απολαμβάνει την προτίμηση του 30,4% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσελκύσει την προτίμηση του 20,7% των ερωτηθέντων.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης είναι το γεγονός, ότι στην τρίτη θέση, με ξεκάθαρη διαφορά από την τέταρτη, βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, με 9,8%, έναντι 7,4% της Χρυσής Αυγής και 7,2% του ΚΚΕ.

Στην έκτη θέση, κάτω από το όριο της εισόδου στη Βουλή, βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι «βυθισμένοι» στο 2,1%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 1,1% ενώ τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 1%.

Όσον αφορά την αδιευκρίνιστη ψήφο, αυτή ανέρχεται στο 12,1% των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 9,7% για τη ΝΔ

Οι δημοτικότητες των αρχηγών

Όσον αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση, με 41,9% θετικές γνώμες, συναντάμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη δεύτερη τη Φώφη Γεννηματά, με 39,6%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι Δημήτρης Κουτσούμπας (30,4%), Βασίλης Λεβέντης (26,5%), Αλέξης Τσίπρας (26,5%), Σταύρος Θεοδωράκης (24,5%), Πάνος Καμμένος (14,1%), Νίκος Μιχαλολιάκος (8,7%).

Οι εκφραστές της Κεντροαριστεράς

Στην ερώτηση ποιος εκφράζει καλύτερα το χώρο της Κεντροαριστεράς, το 41,9% των ερωτηθέντων απαντούν το ΚΙΝΑΛ και η Φώφη Γεννηματά, το 29% ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 25,7% απαντά «κανείς».

Loading