INTIME

Εκλογές το Μάιο «βλέπει» ο Θεοδωράκης

Συνέντευξη στο δελτίο του Alpha παραχώρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τοποθετώντας τις εκλογές τον προσεχή Μάιο και μιλώντας, μεταξύ άλλων, για την επόμενη μέρα του κόμματός του, μετά την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής.

propoli

Αρχικά τόνισε ότι ενδέχεται να μην κατεβεί υποψήφιος στο επικείμενο συνέδριο του κόμματός του: «Δε θα κάνουμε συνέδριο για να αποφασίσουμε αν θα διαλυθούμε ή όχι. Για επανεκκίνηση θα γίνει. Προφανώς και θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Ανοικτό να μην είμαι υποψήφιος για πρόεδρος. Έχω πει ότι έχω τη βασική ευθύνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφού υπογράμμισε ότι «ο κ. Καμμένος έχει κάθε μήνα άλλη άποψη», πρόσθεσε με νόημα: «Αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα κάνει ο Τσίπρας. Ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα πιστεύω πως είναι να πάει σε εκλογές τον Μάιο».

Αναφορικά με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για το ονοματολογικό, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε: «Πρέπει να δούμε τι θα κάνουν οι Σκοπιανοί. Έχω πει ότι πρέπει να δοθεί μία λύση. Δεν είναι η καλύτερη συμφωνία, αλλά ήμασταν από παντού πιεσμένοι. Εμείς θα αποφασίσουμε στη λογική λύσης του προβλήματος, για να μην περάσει στις επόμενες γενεές. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα. Δεν ξέρω αν θα λυθεί από αυτή τη βουλή. Ίσως ο κ. Τσίπρας να επιλέξει λύση από την επόμενη βουλή. Να έχει πρόσφατη νομιμοποίηση. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δίλημμα. Ακόμα και αν περάσει η συμφωνία στη Βουλή, την επόμενη μέρα δεν θα έχει πλειοψηφία η κυβέρνηση, με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ. Έχω πει, ότι το Ποτάμι δεν θα είναι αυτό που θα καλύψει το κενό».

“Το Ποτάμι δε θέλει να υπάρχει ακυβερνησία”

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνάντησή του με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβίσι, σημειώνοντας: «Μου είπε ότι τα πέντε χρόνια είναι εξασφαλισμένα. Μετά θα είμαστε αρκετά μεγάλοι για να ξαναδούμε κάποια πράγματα».

Τέλος, σχολίασε και την ενδεχόμενη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση: «Το Ποτάμι δε θέλει να υπάρχει ακυβερνησία. Έχουμε επτά συγκεκριμένα ζητήματα και με αυτά θα προσέλθουμε στη συζήτηση και έτσι θα στηρίξουμε είτε με ανοχή είτε με συμμετοχή στην κυβέρνηση».

Loading