INTIME

«Θα πάμε σε εκλογές αν έρθει η συμφωνία με πΓΔΜ»

Έτοιμος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

propoli

Μιλώντας στον Realfm τόνισε ότι: «Όποτε έρθει η συμφωνία στη Βουλή, εάν περάσουν όλες οι διαδικασίες από τη μεριά των Σκοπίων, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Εμείς το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα, δεν μπορώ να συναινέσω σε οποιαδήποτε λύση που θα παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας χωρίς να πάρει τον λόγο ο ελληνικός λαός».

«Θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Θα πάμε σε εκλογές. Αυτό είναι δέσμευση μου. Εάν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή εγώ θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Το έχω πει και στον Πρωθυπουργό, το έχω πει και δημόσια, το έχω πει και στη Βουλή» σημείωσε.

«Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη»

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών είναι διεθνές και για αυτό, το έθεσε το θέμα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και πως πρόκειται για παράνομη κράτηση η οποία είναι αντίθετη σε κάθε αρχή διεθνούς δικαίου.

Πάντως ο υπουργός Άμυνας -χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες των στοιχείων που διαθέτει το Υπουργείο- σημείωσε πως η σύλληψη ήταν προσχεδιασμένη, από τον Τούρκο Πρόεδρο και τις υπηρεσίες του τουρκικού κράτους, ώστε να οδηγηθεί η Άγκυρα στη συναλλαγή των 8 Τούρκων αξιωματικών.

«Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θα καταφέρουμε να μην μειώσουμε τις συντάξεις»

«Θα καταφέρουμε να μην μειώσουμε τις συντάξεις και θα καταφέρουμε να δώσουμε στον ελληνικό λαό να καταλάβει την έξοδο από τα μνημόνια και για αυτό διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό» τόνισε ο κ. Καμμένος σχετικά με το τέλος των μνημονίων.

«Θέλω σαν μια ύστατη προσπάθεια και απευθύνομαι στον Κυριάκο Μητσοτάκη -γιατί στους άλλους δεν μπορώ να απευθυνθώ, δηλαδή στα ακροδεξιά στελέχη του ΛΑΟΣ, τα οποία μάζεψε στη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς- και να του πω ότι συμφέρον έχει και ο ίδιος αντί να ακολουθεί την πρακτική των Καρατζαφέρηδων,  να στηρίξει  την κυβέρνηση, να στηρίξει την έξοδο από τα μνημόνια, να στηρίξει τις επενδύσεις στη πατρίδα μας να στηρίξει ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες πολίτες -και ο ελληνικός λαός θα τον  ανταμείψει. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα της εθνικής ενότητας και να κοιτάξουμε όλοι το συμφέρον του ελληνικού λαού (…) ας βγούμε από τα μνημόνια, ας έρθει το χαμόγελο στην Ελλάδα και έχουμε να κερδίσουμε όλοι» επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

Loading