INTIME

Θεοδωράκης: «Ψήφος στην κυβέρνηση, είναι ψήφος για τις Πρέσπες»

Την απόφαση να μην παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κοινοποίησε πριν από λίγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το συγκεκριμένο ζήτημα.

propoli

«Η ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει τα όσα έκανε μέχρι τώρα η κυβέρνηση και δίνει λευκή επιταγή για όσα θα κάνει» τόνισε αρχικά ο Στ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε πως η θετική ψήφος των βουλευτών που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ, είναι ψήφος μιας χρήσης και άμεσης απόδοσης. «Είναι μια ψήφος ντεμέκ, με κουστούμια και όχι με φουστάνια» υπογράμμισε.

«Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει και ψήφος για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν ισχύει το αντίθετο. Ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών, δε σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» πρόσθεσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νόμιζε πως θα διαλύσει την αντιπολίτευση η οποία οχυρώθηκε στις κομματικές της γραμμές.

Επίσης κάλεσε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν ότι δεν θα επιτρέπεται να αλλάζουν Κοινοβουλευτική Ομάδα όσοι βουλευτές αποχωρούν από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν και χαρακτήρισε γελοιότητες την αφισοκόλληση εναντίον βουλευτών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Έχουμε και εθνικιστές κουκουλοφόρους» σημείωσε με νόημα.

Για να καταλήξει: «Αξίζουμε μια Ελλάδα αλλιώς, το Ποτάμι θέλει μια Ελλάδα, αλλιώς κι ο λαός θα πρέπει άμεσα να κληθεί να αποφασίσει. Να μπει ένα τέλος σ’ αυτή την κατάσταση που ζούμε. Χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή».

Loading