INTIME

Καμμένος σε Τσίπρα: «Είσαι ψυχρός εκτελεστής»

Πυρά κατά της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο Πάνος Καμμένος ο οποίος μάλιστα προανήγγειλε ότι μετά το τέλος της ομιλίας του θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο γεγονός που θα σημάνει και την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

propoli

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έκανε λόγο για «σχέδια φίμωσης» του κόμματός του, τονίζοντας πως όταν είχε διατυπώσει αυτή την άποψη ο πρωθυπουργός είχε εκπλαγεί. «Όπως βλέπετε, σήμερα μετά την ομιλία μου και μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα. Υπήρξαμε κυβερνητικοί εταίροι και στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο. Με την ψήφο μας και την πλάτη που βάλαμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας πως «από το ταξίδι μου στις ΗΠΑ τα πρωτοσέλιδα της Αυγής και της Εφημερίδας των Συντακτών προαναγγέλθηκε ότι θα υπάρξει αποστασία. Ότι βουλευτές θα περάσουν από το ένα κόμμα στο άλλο και μάλιστα με ανταλλάγματα. Και μάλιστα από το κόμμα του εταίρου της κυβέρνησης, στην κυβέρνηση. Συγχαρητήρια, κύριε πρωθυπουργέ, το καταφέρατε. Και είστε σε κοινή γραμμή με τη ΝΔ. Πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν και γράφανε πρωτοσέλιδα ότι έφυγε το πρόβλημα από τη μέση. Το επόμενο ίσως να είναι στη Μέρκελ».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα ότι έριξε γέφυρες με τη διαπλοκή, ο Πάνος Καμμένος απάντησε πως «εκλέχτηκα πρώτη φορά το 1993 στο Κοινοβούλιο. Σε όλη μου την πολιτική ζωή, με τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ, ότι είχα να πω, το έλεγα από τη Βουλή. Ούτε εκβίασα, ούτε εκβιάστηκα. Έλαχε στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής να εκτελεστώ και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλώ από το βήμα.

Αυτό είναι, κύριε πρωθυπουργέ, ένα έγκλημα που διαπράξατε. Όσον αφορά τον εαυτό μου, αναλαμβάνω την ευθύνη. Οι ΑΝΕΛ όμως δεν θα ξεχάσουν. Τι φταίνε τα παιδιά; Τι φταίει η Εύα, ο Αντώνης να πεταχτούν στο δρόμο; Τι φταίνε αυτοί που σας πίστεψαν στο Σύνταγμα, στην Κλαυθμώνος, στις επιτυχίες στην Βουλή και σήμερα τους λέτε ότι παίρνετε πόδι. Τους γκρεμίσατε, καταργώντας την ΚΟ των ΑΝΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο, στερώντας τους τη δυνατότητα να χαρούν τα αποτελέσματα της πορείας μας. Περάσαμε στην εποχή της καρέκλας που είναι ανταλλάξιμη με τη ψυχή και επιβεβαιώνεται μια ταμπέλα που είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο γραφείο του με μια ρήση του Ηράκλειτου. «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο».

Τέλος επανέλαβε πως «σε λίγα λεπτά, θα καταθέσουμε τη διαγραφή του βουλευτή Παπαχριστόπουλου. Ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας στον δρόμο, ξέρουμε να παλεύουμε. Άλλα δεν σας κρύβω ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι άδικες για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα».

Η απάντηση του Τσίπρα

Για λίγα λεπτά της ώρας πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να απαντήσει σε αυτά που είπε στην δική του ομιλία ο Πάνος Καμμένος.

«Όπως είδατε είμαι εδώ» τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε. Ομολογώ ότι δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας. Ακούγοντάς σας όμως…τέσσερις φορές αναφερθήκατε σε γέφυρες, λες και κάποιος σας το ζήτησε».

Για τον αφιερώσει στη συνέχεια και ένα απόσπασμα από ποίημα του Καβάφη «Η πόλις: Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί. Και σας το αφιερώνω γιατί σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε. Και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδαν τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

Loading