ΚΙΔΗΣΟ για Λωρίδα της Γάζας: «Οι μονομερείς ενέργειες κοστίζουν ζωές»

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) καταδίκασε τη στάση των ισραηλινών δυνάμεων, που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας.

propoli

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ για τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας:

«Η μέρα των εγκαινίων της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, με 41 Παλαιστινίους νεκρούς και πάνω από 1600 τραυματίες από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, ήταν η πιο αιματηρή μέρα στη Γάζα μετά τον πόλεμο του 2014.

Το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας, το Μέτωπο της Ειρήνης στο Ισραήλ, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και η Σοσιαλιστική Διεθνής, είχαν προειδοποιήσει ότι η πρωτοβουλία του Αμερικάνου προέδρου Τραμπ , θα δυσκόλευε ιδιαίτερα τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων και θα δημιουργούσε ένταση, βία και αστάθεια σε μια περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Πόσο μάλλον που ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο, είχε δηλώσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ τον Απρίλιο ότι, “τα όρια της Ισραηλινής κυριαρχίας στην Ιερουσαλήμ, παραμένουν αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο πλευρών”.

Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργείται, καταδικάζουμε τις πράξεις βίας των Ισραηλινών δυνάμεων έναντι όσων διαδηλώνουν ειρηνικά και καλούμε τις προοδευτικές δυνάμεις να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Προέδρου Αμπάς για μια διευρυμένη Διεθνή Διάσκεψη για το Παλαιστινιακό, καθώς και την υλοποίηση των συμφωνηθέντων στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις».

Loading