Σταθάκης: «Η συμφωνία θα τύχει ευρείας συναίνεσης στη Βουλή»

Την άποψή του ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την πΓΔΜ για την ονομασία της δεύτερης θα τύχει ευρείας συναίνεσης στη Βουλή εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

propoli

«Αν θεωρεί η αντιπολίτευση ότι δεν έχουμε αυτή την πλειοψηφία, έχει τα εργαλεία – το προβλέπει αυτό το δημοκρατικό μας πολίτευμα – να το αμφισβητήσει, αλλά θεωρώ ότι η συμφωνία θα τύχει ευρείας συναίνεσης στη Βουλή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Σταθάκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Και πρόσθεσε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρη νομιμότητα να υπογράψει τη συμφωνία. Η συμφωνία θα έρθει προς επικύρωση στη Βουλή και εκτιμούμε ότι θα έχει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Επίσης αναφερόμενος στη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων όπως αυτή εκφράστηκε διά στόματος του Πάνου Καμμένου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι «και στο θέμα αυτό θα υπάρξουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες και συνεννοήσεις, ούτως ώστε να διαχειριστούμε αυτήν τη διαφωνία που έχουμε οι δύο εταίροι με έναν αξιοπρεπή τρόπο».

“Μάλλον υπερβολικό το δημοψήφισμα”

Τέλος χαρακτήρισε «μάλλον υπερβολικό» το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ επανέλαβε ότι η συμφωνία τηρεί τις πάγιες ελληνικές θέσεις και αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας.

«Η συμφωνία επιτεύχθηκε στο πλαίσιο των πάγιων ελληνικών θέσεων που έχουμε εδώ και 25χρόνια και λένε: Πρώτον, ονομασία για όλες τις χρήσεις ταυτότητας και γλώσσας θα ε΄χουν ισχυρούς αστερίσκους, υπογραμμίζοντας τη σλαβική προέλευση. Και οι τρεις πάγιες θέσεις της ελληνικής διπλωματίας επικυρώνονται με πιο σημαντικό από όλα τη συνταγματική αλλαγή, η οποία αίρει κάθε έννοια διπλή ονομασίας και αλυτρωτισμού» κατέληξε το κυβερνητικό στέλεχος.

Loading