INTIME

Η «υγεία» Άδωνι στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Για το μαρτύριο της σταγόνας όσον αφορά την προκαταρκτική για την υγεία προετοιμάζουν την αντιπολίτευση και τον Άδωνι Γεωργιάδη κυβερνητικές και κομματικές πηγές.

propoli

Σε αυτό το πλαίσιο “προφητεύουν” ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας θα ανακοινώνεται τμηματικώς, με το πρώτο να αφορά το Ερρίκος Ντυνάν το οποίο είναι πολύ πιθανό να γνωστοποιηθεί στα υπόλοιπα μέλη της εξεταστικής ακόμα και τη Δευτέρα.

Τα υπόλοιπα κομμάτια αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα κληθεί να αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής.

Το “κυρίως πιάτο”, βεβαίως, είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ, το πόρισμα για το οποίο δεν θα γίνει γνωστό νωρίτερα από δύο εβδομάδες από τώρα και στο οποίο κεντρικό ρόλο έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης ως πρώην υπουργός Υγείας.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές διαρρέουν πως θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες σοβαρές αποκαλύψεις και για την υπόθεση Novartis, όπου επίσης φέρεται να εμπλέκεται ο κ. Γεωργιάδης.

Στο Μαξίμου δεν το παραδέχονται, αλλά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του κάδρου στοχοποίησης μεγαλοστελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε κεντρικότερο κι από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Κι αυτό δεν είναι τυχαίο αφού επιθυμούν να “αφοπλίσουν” ένα από τα βασικότερα επικοινωνιακά όπλα της ΝΔ ενόψει της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης μέσα στο 2019.

Δύο κυρίες για την Αθήνα

Στο μεταξύ, έντονη είναι η εσωκομματική ίντριγκα για το ποιος ή ποια θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από την προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, για την οποία έχουμε γράψει εδώ και ημέρες, παίζει πολύ σοβαρά και η περίπτωση της Κατερίνας Παναγοπούλου, συζύγου του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η οποία είναι σήμερα άμισθη ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα απόδημου ελληνισμού.

Και οι δύο υποψηφιότητες βρίσκουν, πάντως, αντίθετη την ομάδα των 53+ η οποία ελέγχει τη Νομαρχιακή Α’ Αθηνών και η οποία θεωρεί πως το άνοιγμα στην Κεντροδεξιά, που σηματοδοτούν οι δύο κυρίες, θα στοιχίσει σε κρίσιμες αριστερές ψήφους.

Loading