Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση αυτή έχει τελευτήσει τον βίο της»

«Πολιτικά, με το σκηνικό που ζούμε τις τελευταίες μέρες και ακόμα περισσότερο σήμερα, η κυβέρνηση αυτή έχει τελευτήσει τον βίο της» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης.

propoli

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει (η κυβέρνηση) και αν προχωρήσει θα ζούμε τραγελαφικές καταστάσεις.

«Και όσο νωρίτερα το καταλάβει τόσο καλύτερα και για τους ίδιους. Διότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχουν μόνο διαμαρτυρίες, φοβούμαι ότι θα υπάρχουν και καγχασμοί για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

«Μια κυβέρνηση υπ’ αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε να παραιτηθεί»

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Π. Καμμένου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε: “ο κ. Καμμένος αφού καταψήφισε την πρόταση μομφής της ΝΔ και έδωσε ουσιαστικά πράσινο φως στην κυβέρνηση για να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών, στη συνέχεια, σήμερα, σαστισμένος και τρομαγμένος από τις αντιδράσεις του κόσμου και από τη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματός του, τοποθετήθηκε με έναν τρόπο ιδιότυπο σίγουρα, προαναγγέλλοντας ακόμα μια φορά, μετά την Κυριακή, ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, όχι όμως αμέσως, αύριο το πρωί, αλλά σε κάποιους μήνες”.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, πέραν του πολιτικού ζητήματος, δημιουργεί κι ένα ζήτημα δεοντολογίας που είναι, “ότι μια κυβέρνηση υπ’ αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε να παραιτηθεί”.

Ερωτηθείς σχετικά με τα ακραία συνθήματα που ακούστηκαν στις διαδηλώσεις ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «προφανώς εμείς, η ΝΔ και εγώ προσωπικά, είμαστε εναντίον κάθε βίαιας αντίδρασης και κάθε ακραίας τοποθέτησης».

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει “πώς είναι δυνατόν να θεωρείται ακραία και ακροδεξιά η στάση της ΝΔ, όταν ακόμα και σήμερα (η κυβέρνηση) συνεργάζεται με τον κ. Καμμένο, ο οποίος φραστικά τουλάχιστον, στο ζήτημα αυτό είναι πέραν των τοποθετήσεων της ΝΔ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading