INTIME

Όλα δείχνουν Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη

Κάτι παραπάνω από σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο πρόσωπό της κατέληξε απόψε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Σε μια συνεδρίαση η οποία διήρκησε τέσσερις και πλέον ώρες, η υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης «κλείδωσε»  και απομένουν οι τελικές ανακοινώσεις.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι στην πολιτική γραμματεία υιοθετήθηκε «το κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη “Ανοιχτή Πόλη”, για να διαμορφωθούν όροι ευρύτερης συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων της πόλης της Θεσσαλονίκης με υποψήφια δήμαρχο την Κατερίνα Νοτοπούλου».

«Το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε την προσπάθεια της δημοτικής παράταξης να διαμορφωθούν όροι προγραμματικής σύγκλισης με την παράταξη “Πρωτοβουλία” του Γιάννη Μπουτάρη, την παράταξη των Οικολόγων, καθώς και ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά στελέχη», αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Υπογραμμίζουν ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, που ταυτόχρονα γνωρίζει και παλεύει για τα προβλήματα της πόλης και σημειώνουν ότι είναι «υποψηφιότητα νίκης για τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης κόντρα στο μπλοκ της συντήρησης».

Το Σαββατοκύριακο οι αποφάσεις

Οι τελικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο, όταν θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού κλείσει το μέτωπο της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας θα στραφεί και στους δήμους Αθηνών και Πειραιά.  Για την πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ενώ όσον αφορά στον Πειραιά εκεί προκρίνεται η υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα.

Loading