Η FIFA μοιράζει 791 εκατομμύρια δολάρια στις ομάδες

Το ποσό των 400 εκατ. πηγαίνει στις ομοσπονδίες και τα 391 εκατ. στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

propoli

Όσο και εάν φαίνεται περίεργο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) πληρώνει αρκετά ακριβά τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα HowMuch το συνολικό ποσό που θα καταβάλει η ομοσπονδία φθάνει στα 791 εκατ. δολάρια.

Ο λόγος; Εξ αυτών τα 400 εκατ. δολάρια δίνονται στις Εθνικές Ομάδες ποδοσφαίρου κάθε χώρας και 391 εκατ. δολάρια στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους οι οποίοι «δανείζουν» τους εργαζόμενούς τους (δηλαδή τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές) προκειμένου να διεξαχθεί η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η FIFA μοιράζει 791 εκατομμύρια δολάρια στις ομάδες

«Πανάκριβη» η Γαλλία

Το κόστος των ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ της Ρωσίας υπολόγισε το διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, φτιάχνοντας μια λίστα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το CIES Football Observatory έκανε μια έρευνα, σχετικά με την αξία των ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο κύπελλο και παρουσίασε πόσο κοστίζει η κάθε Εθνική ομάδα.

Η FIFA μοιράζει 791 εκατομμύρια δολάρια στις ομάδεςΗ FIFA μοιράζει 791 εκατομμύρια δολάρια στις ομάδες

Η Γαλλία είναι το ακριβότερο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αυτού του παγκοσμίου κυπέλλου, καθώς κοστίζει 1,41 δισεκατομμύρια ευρώ, με δεύτερη την Αγγλία (1,39 δισεκατομμύρια ευρώ) και τρίτη τη Βραζιλία με αξία 1,27 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά όλοι οι ποδοσφαιριστές του Μουντιάλ αξίζουν 12,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στην τελευταία θέση με βάση το κόστος βρίσκεται ο Παναμάς.

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Loading