Σουηδία – Αγγλία: Η πιο αμφίρροπη μάχη στα προημιτελικά

Από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις στα προημιτελικά του Μουντιάλ είναι ο αγώνας της Αγγλίας με τη Σουηδία. Την ομάδα του Χάρι Κέιν δεν την πίστευαν πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι καθώς προεξοφλούσαν ότι και αυτή η συμμετοχή της θα στεφόταν από αποτυχία. Ωστόσο από το ξεκίνημα της διοργάνωσης φάνηκε ότι ο Σάουθγκεϊτ έχει δημιουργήσει ένα ποδοσφαιρικό σύνολο το οποίο βασίζεται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές τους οποίους γνώριζε από τη θητεία του στην εθνική Ελπίδων.

propoli

Οι Σουηδοί, από την πλευρά τους, έχουν μια άκρως μαχητική ομάδα που προσπαθεί να αντιμετωπίζει κάθε αγώνα με διαφορετική φιλοσοφία. Έτσι αναμένεται να εμφανιστούν αρκετά διαβασμένοι στον προημιτελικό απέναντι στην Αγγλία, έχοντας ως στόχο να διεκδικήσουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί ένας αγώνας που θα βασιστεί στη δύναμη. Άλλωστε Αγγλία και Σουηδία έχουν ορισμένα κοινά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, όπως είναι το ψηλό παιχνίδι με παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν σε άμυνα και επίθεση. Παρόλα αυτά δεν αναμένεται να σημειωθούν πολλά γκολ και δεν θα είναι έκπληξη αν καταλογιστεί κάποιο πέναλτι.

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα θα διαδραματίσει το γεγονός ότι η Αγγλία έχει πάρα πολλά χρόνια να φτάσει στα ημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης, ενώ για τη Σουηδία θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της μετά τον τελικό του 1958 που είχε διεξαχθεί στη χώρα της.

Μπεργκ VS Κέιν

Στο συγκεκριμένο προημιτελικό θα κριθούν πολλά από την παρουσία των βασικών επιθετικών. Η Αγγλία διαθέτει στη σύνθεσή της τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, Χάρι Κέιν, ο οποίος μοιάζει να έχει πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Είναι διαρκής πηγή κίνδυνου για τις αντίπαλες άμυνες και εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι. Στη Σουηδία ξεχωρίζει η μορφή του Μάρκους Μπέργκ, ο οποίος είναι ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτουν οι Σκανδιναβοί στην επίθεση. Είναι ικανός αν βρεθεί στην κατάλληλη θέση να κάνει τη «ζημιά» στους Άγγλους.

Κυριαρχεί η ισοπαλία

Μια μόλις νίκη μετρούν οι Άγγλοι κόντρα στους Σουηδούς σε επίσημες αναμετρήσεις. Αυτή σημειώθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012, όταν και είχαν επικρατήσει με 2-3 στην Ουκρανία, κατά τη φάση των ομίλων.

Οι Σουηδοί από την μεριά τους μετρούν δυο νίκες με 2-1 (1992 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και 1998 Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία).

Η ισοπαλία πάντως είναι το κυρίαρχο σημείο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με Αγγλία και Σουηδία να έχουν συνολικά πέντε, με τελευταία το 2-2 στο Μουντιάλ του 2006.

Κένεντι Μπακιρτσίογλου: «Μεγάλη ευκαιρία για τη Σουηδία»

Έχοντας θητεία σε Άγιαξ, πολλές σουηδικές ομάδες, αλλά και στον Ηρακλή, ο Κένεντι Μπακιρτσίογλου σχολιάζει στην «Politik» τον προημιτελικό της Σουηδίας με την Αγγλία. Ο Σουηδός επισημαίνει:

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Σουηδία να βρεθεί στα ημιτελικά. Πιστεύω στις δυνατότητες αυτής της ομάδας και εδώ που έφτασε μπορεί να πετύχει πολλά. Ο αγώνας με την Αγγλία θα είναι δύσκολος, άλλα δεν είναι απίθανο να κερδίσουμε. Η Σουηδία διαθέτει μια δυνατή άμυνα και έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Αγγλία.

Από την άλλη μεριά οι αντίπαλοι μας είναι μαχητικοί και έχουν αρκετή πίστη για διάκριση, αφού έχουν μικρό μέσο όρο ηλικίας. Θα γίνει ένας αγώνας στον οποίο δεν θα υπάρξουν πολλά γκολ και κατά πάσα πιθανότητα η ομάδα που θα σκοράρει πρώτη θα πάρει πιθανότατα και την νίκη-πρόκριση».

 


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 6 Ιουλίου

Loading