Πρώτες κλητεύσεις υπόπτων για τη φονική πυρκαγιά

Έρχονται το Σεπτέμβριο οι πρώτες κλητεύσεις των υπόπτων για μια σειρά από αδικήματα, που διώκονται ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος για την τραγική κατάληξη της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, στις 23 του περασμένου Ιουλίου.

propoli

Μέχρι τότε οι δύο εισαγγελείς που διενεργούν την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους 95 νεκρούς εκτιμούν ότι θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα  των ειδικών πραγματογνωμόνων γεγονός, που αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και των ποινικών ευθυνών.

Οι ύποπτοι που θα προκύψουν, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ανωμοτί (χωρίς όρκο δηλαδή γιατί μπορεί να καταστούν στη συνέχεια κατηγορούμενοι) για αδικήματα που τιμωρούνται ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος.

Εμπλοκή «μεγάλων» ονομάτων από την τοπική αυτοδιοίκηση

Όπως μάλιστα δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ανάμεσα στους υπόπτους είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται και … «μεγάλα» ονόματα από την τοπική αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα , στο κάδρο των ευθυνών φαίνεται πως έχουν μπει κορυφαία στελέχη της Περιφέρειας,  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δήμαρχοι και άλλα πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Εισαγγελικές πηγές μάλιστα που έχουν γνώση για το μέχρι στιγμής υλικό της μεγάλης δικογραφίας δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή,  για το ενδεχόμενο αναζήτησης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Εάν γίνει αυτό, τότε η δικογραφία θα διαχωριστεί η και η Εισαγγελία θα συνεχίσει την έρευνα της  για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Loading